Başkent Kart en çok gıda harcamalarında kullanıldı

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı (ABB), eğitimden sağlığa, yemekten giyime kadar birçok alanda kullanılan Başkent Kart'la alışverişlerde en büyük payı gıda harcamalarının oluşturduğunu bildirdi.ABB'den yapılan...

23 Aralık 2021 Perşembe 11:15
Başkent Kart en çok gıda harcamalarında kullanıldı

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı (ABB), eğitimden sağlığa, yemekten giyime kadar birçok alanda kullanılan Başkent Kart'la alışverişlerde en büyük payı gıda harcamalarının oluşturduğunu bildirdi.

ABB'den yapılan açıklamada Başkent Kart ile 21 Mayıs-21 Aralık arasında toplam 284 milyon 933 bin 611 liralık harcama yapıldığı belirtildi.

Alışverişlerde en büyük payı 136 milyon 990 bin 741 lira ile gıda harcamalarının oluşturduğu bilgisi verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sadece sosyal yardım alan ailelerin değil, Türkiye'nin en geniş kapsamlı şehir kartına dönüşen Başkent Kart kullanımı verileri arasında 1 milyon 127 bin 792 lira ile oyuncak harcaması dikkat çekti.

220 bin sosyal yardım alan aile ile 110 bin vatandaş tarafından eğitimden sağlığa, yemekten giyime, fatura ödemelerinden bebek ürünlerine kadar birçok alanda kullanılan Başkent Kart kısa bir süre içinde ise 70 bin çiftçiye dağıtılacak."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.