Başkentte “7. Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri“ başladı

- KAIFED Genel Başkanı Yıldırım: - "İsrail'in yaptığı katliamı şiddetle kınıyoruz. Yöresel ürünler standındaki satış gelirlerinin hepsi Filistin'e gidecek. Buradan herkese diyorum ki bugün yardım etme günüdür"

19 Ekim 2023 Perşembe 18:26
Başkentte “7. Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri“ başladı

Başkentte Kars, Ardahan ve Iğdır'ın yöresel lezzetleri ile kültürel değerlerinin sergilendiği tanıtım günleri başladı.

Kars, Ardahan, Iğdır Dernekler Federasyonu (KAIFED) öncülüğünde, Keçiören ilçesi Kalaba Kent Meydanı'nda bu yıl 7'ncisi düzenlenen tanıtım günlerinin açılışı, Gazze'de hayatını kaybedenler için okunan Kur'an-ı Kerim ve İstiklal Marşı ile başladı.

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, açılışta yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısına tepki gösterdi.

Arslan, "Bir ve beraber olursak sözümüzün etkisinin güçlü bir şekilde karşı tarafa geçtiğini görmüş birisiyim. Daha önce ülkemizi temsilen yurt dışına gittiğimizde muhataplarımızla konuşuyorduk, bizi hiç dinlemiyorlardı. Şimdi yurt dışına gittiğimizde, 'Acaba Türkiye temsilcisi ne diyecek, Recep Tayyip Erdoğan'ın temsilcisi ne diyecek?' diye ağzımızın içine bakıyorlar. O yüzden birliğimiz, beraberliğimiz daim olsun. Tekrar tekrar İsrail'i lanetliyorum." diye konuştu.

Üç ilin birlikte bir etkinlik düzenlemesini kıymetli bulduğunu ifade eden Arslan, siyasi parti gözetmeksizin etkinliğe katılan bölge milletvekillerine teşekkür etti.

- "Satış gelirlerinin hepsi Filistin'e gidecek"

KAIFED Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, ozanların atışması, animasyon gösterisi, davul zurna ekibi ve çeşitli konserlerin yer alacağı etkinliğin konseptini İsrail'in Gazze'de sivillere yönelik saldırıları nedeniyle ilan edilen 3 günlük milli yas dolayısıyla iptal ettiklerini söyledi.

Yıldırım, "İsrail'in yaptığı katliamı şiddetle kınıyoruz. Burada açtığımız yöresel ürünler standındaki satış gelirlerinin hepsi Filistin'e gidecek. Ben buradan herkese diyorum ki bugün yardım etme günüdür." dedi.

Un helvası ile kaşar dönerin gelen ziyaretçilere ikram edildiği etkinlikte, düzenlenen kaz güzellik yarışmasında birinci olan kişiye Cumhuriyet altını verildi.

Çıldır'ın meşhur sarı balı, kaşar peyniri, hengel gibi yöresel lezzetleri ile kültür ve tarihinin tanıtıldığı etkinliğe, bölgenin valileri, belediye başkanları, milletvekilleri de katıldı.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un açılışında bulunduğu tanıtım günleri etkinliği, 22 Ekim'de sona erecek.

Son Güncelleme: 20.10.2023 13:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.