Beypazarı'nda kışlık havuç üretiminden 160 bin ton ürün bekleniyor

ANKARA (AA) - Beypazarı Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ateş, bu yıl kışlık havuç üretiminden 160 bin ton kadar ürün beklediklerini belirtti.Türkiye'de havuç üretimi bakımından ikinci sırada bulunan Beypazarı ilçesinde yazlık ve kışlık...

28 Eylül 2021 Salı 16:48
Beypazarı'nda kışlık havuç üretiminden 160 bin ton ürün bekleniyor

ANKARA (AA) - Beypazarı Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ateş, bu yıl kışlık havuç üretiminden 160 bin ton kadar ürün beklediklerini belirtti.

Türkiye'de havuç üretimi bakımından ikinci sırada bulunan Beypazarı ilçesinde yazlık ve kışlık olmak üzere iki dönemde ürün alınıyor.

Beypazarı Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ateş, AA muhabirine, bu yıl ilçede 30 bin dekar alanda kışlık havuç ekimi yapıldığını, 150-160 bin ton ürün beklediklerini söyledi.

Bir çiftçinin tarlasına giderek ürünü incelediklerini belirten Ateş "Bu tarladaki havucun 1 veya 1,5 ay sonra sökümü yapılacak. Vadi kısımlarında her zaman havuç sökümü yapılabiliyor. Yüksek kesimlerde ise hava şartları ağırlaşmadan havuçlar sökülür ve kuyu ya da soğuk hava depolarına alınır. Ardından kış boyu havuç paketlemesi yapılarak talep olan illere gönderilir." dedi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.