Beyşehir'de deneme amaçlı isot biberi yetiştirdi

KONYA (AA) - Beyşehirli mahalle muhtarı İsmail Duman, yaşadığı yerleşim merkezinde deneme amaçlı ‘isot biberi’ yetiştirdi.Şanlıurfa ile özdeşleşen bir biber türü olan isot Beyşehir’de de yetiştirilmeye başlandı.Beyşehir'in...

03 Ekim 2021 Pazar 18:02
Beyşehir'de deneme amaçlı isot biberi yetiştirdi

KONYA (AA) - Beyşehirli mahalle muhtarı İsmail Duman, yaşadığı yerleşim merkezinde deneme amaçlı ‘isot biberi’ yetiştirdi.

Şanlıurfa ile özdeşleşen bir biber türü olan isot Beyşehir’de de yetiştirilmeye başlandı.

Beyşehir'in coğrafi işaretli Çetmi şeker fasulyesinin yetiştirildiği Akçabelen Mahallesi’nde deneme amaçlı isot biberi üretimi gerçekleştirildi.

Akçabelen Mahallesi Muhtarı İsmail Duman, yerleşim merkezinde alternatif ürün olarak deneme amaçlı 5 dekarlık alanda isot biberi yetiştirdiğini belirterek, üründe hasat yapmaya başladıklarını söyledi.

Hasat dönemi ile birlikte ekilişin yapıldığı arazide toplama yaptıklarını ve kurutma işlemine de başladıklarını aktaran Duman, "Maliyeti ve bakım işleri düşük ve de verimi güzel olan biberin ekimini bölgemizde herkese tavsiye ediyorum. Mahallemizde biber ekimini 80 dekar seviyelerine çıkarabilirsek işleme değirmenini de kurabiliriz." diye konuştu.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.