Beyşehir'de yeni ekim dönemi devam ediyor

KONYA (AA) - Beyşehir'de sonbaharın gelmesiyle başlayan yeni ekim döneminde çiftçiler faaliyetlerini sürdürüyor.Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ağralı, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2021 yılı mahsul sezonunun oldukça kurak...

15 Kasım 2021 Pazartesi 15:14
Beyşehir'de yeni ekim dönemi devam ediyor

KONYA (AA) - Beyşehir'de sonbaharın gelmesiyle başlayan yeni ekim döneminde çiftçiler faaliyetlerini sürdürüyor.

Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ağralı, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2021 yılı mahsul sezonunun oldukça kurak geçtiğini belirtti.

Ağralı, yaşanan şiddetli kuraklıktan hububat başta olmak üzere bölgede ekimi yapılan pek çok ürünün olumsuz etkilendiğini ifade etti.

Beyşehir'de bu yıl sulak yerlerde üreticilerin yüzde 30 ila 40 arasında değişen oranlarda ürünlerinde verim kaybı yaşadığını aktaran Ağralı, kıraç alanlarda verim kaybının yüzde 80-90 olduğunu vurguladı.

Ağralı, Beyşehir'de hububat ve diğer ürünlerin ardından şeker pancarı hasadının devam ettiğini belirterek, pancarda da yüzde 30 ila 40'lara varan bir verim kaybı gözlediklerini söyledi.

Sonbaharın gelmesiyle ekim döneminin de başladığını hatırlatan Ağralı, üreticinin ekim mesaisinin hala devam ettiğini kaydetti.

Ağralı, tarım alanlarında çiftçilerin ekim işinin yüzde 70'ini tamamladığını, geriye kalan yüzde 30’luk bölümde ise halen ekim faaliyetlerinin devam ettiğini sözlerine ekledi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.