Büyüksimitci Ar-Ge harcaması yapan şirketleri tebrik etti

KAYSERİ (AA) - Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Turkishtime tarafından hazırlanan "Türkiye'nin En Çok Ar-Ge Harcaması Yapan Şirketleri" sıralamasında yer alan Kayseri Sanayi Odası (KAYSO)...

28 Haziran 2021 Pazartesi 17:07
Büyüksimitci Ar-Ge harcaması yapan şirketleri tebrik etti

KAYSERİ (AA) - Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Turkishtime tarafından hazırlanan "Türkiye'nin En Çok Ar-Ge Harcaması Yapan Şirketleri" sıralamasında yer alan Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) üyelerini tebrik etti.

Büyüksimitci, yaptığı yazılı açıklamada, en yüksek Ar-Ge harcaması yapan ilk 250 arasında 5 firma, ikinci 250'de ise 4 firmanın yer aldığını belirtti.

Aspilsan AŞ'nin Ar-Ge merkezinde yürütülen proje sayısına göre ilk 100 içerisinde yer aldığını açıklayan Büyüksimitci, Ar-Ge merkezinde alınan tasarım tescil sayısına göre ilk 50 içerisinde Kilim Mobilya, Yataş ve Bellona olmak üze 3 firma, alınan marka sayısına göre ilk 50'de ise Bellona, Yataş ve Boyteks olmak üzere yine 3 firma olduğunu, Bellona'nın alınan faydalı model sayısına göre ilk 50 arasında yer aldığını bildirdi.

Yeniliğe önem vermeyen firmaların hem ulusal hem de uluslararası alanda rekabet üstünlüklerini kaybedeceklerine dikkati çeken Büyüksimitci, şunları kaydetti:

"Ar-Ge ve yenilik faaliyetlerinin artırılmasıyla orta-yüksek ve ileri teknoloji düzeyinde üretimin ve ihracatın artması, rekabetçiliğin güçlenmesi ve küresel piyasalarda şirketlerimizin daha fazla söz sahibi olması daha da kolaylaşacaktır. Bu da beraberinde sürdürülebilir ve kalıcı bir büyümeyi getirecektir. Ülkemizde Ar-Ge'ye verilen önemin her geçen gün artması bizi gelecek adına daha da ümitlendirmektedir. İnşallah bu alanda yapacağımız daha fazla yatırımlarla, hep birlikte ülkemizi hak ettiği yere taşımanın gayretinde olacağız."

İlk 500'e giren şirketler şöyle:

"1-Aspilsan Enerji San. ve Tic. AŞ, 2-Kayseri Şeker Fabrikaları AŞ, 3-Yataş Yatak ve Yorgan San. Tic. AŞ, 4-Güven Mühendislik Mak. Kimya Elekt. San. ve Tic. Ltd. Şti, 5-Bellona Mobilya San. ve Tic. AŞ, 6-Aydın Mensucat Döşemelik Kumaş San. ve Tic. AŞ, 7-Boyteks Teks. San.Tic. AŞ, 8-Kilim Mobilya AŞ, 9-Turkuaz Seramik San. ve Tic. AŞ."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.