Çankaya Belediyesi Keklikpınarı Mahallesi'nin adının değiştirilmesi için Belediye Meclisine başvurdu

07 Aralık 2023 Perşembe 14:05
Çankaya Belediyesi Keklikpınarı Mahallesi'nin adının değiştirilmesi için Belediye Meclisine başvurdu

ANKARA (AA) - Çankaya Belediye Başkanlığı, Belediye Meclisine Keklikpınarı Mahallesi'nin adının "Dikmen Keklikpınarı" olarak değiştirilmesi için başvurdu.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Çankaya Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğünce hazırlanan "Mahalle İsim Değişikliği" yazısı Belediye Başkanı Alper Taşdelen imzasıyla ayın dördüncü oturumunda görüşülmek üzere Belediye Meclisine sunuldu.

Meclisin gündeme aldığı ve ilgili komisyona sevk ettiği başkanlık yazısının ekinde şu ifadelere yer verildi:

"Belediye Kanunu'nun 9. maddesinin 1. fıkrası 'Belediye sınırları içinde mahalle kurulması, kaldırılması, birleştirilmesi, bölünmesi, adlarıyla sınırlarının tespiti ve değiştirilmesi, belediye meclisinin kararı ve kaymakamın görüşü üzerine valinin onayı ile olur.' ile 18. maddesinin 1. fıkrasının (n) bendinde de 'Meydan, cadde, sokak, park, tesis ve benzerlerine ad vermek; mahalle kurulması, kaldırılması, birleştirilmesi, adlarıyla sınırlarının tespiti ve değiştirilmesine karar vermek; beldeyi tanıtıcı amblem, flama ve benzerlerini kabul etmek' hükümlerine istinaden; Çankaya Belediyesi sınırları içerisinde bulunan 'Keklikpınarı Mahallesi' adının 'Dikmen Keklikpınarı Mahallesi' olarak değiştirilmesine karar verilebilmesi için yazımızın Belediye Meclisine havalesini olurlarınıza arz ederim."

Çankaya Belediye Meclisi, komisyon raporunun tamamlamasının ardından Keklikpınarı Mahallesi'nin adının Dikmen Keklikpınarı olarak değiştirilmesini karara bağlayacak.

- Bölgedeki mahalle adı değişimleri

Çankaya Belediye Başkanlığının teklifi ile Belediye Meclisi, 3 yıl önce Aşağı Dikmen Mahallesi'nin adının "Dumlupınar", 2 Ekim'de de Yukarı Dikmen Mahallesi'nin adının "Sakarya" olarak değiştirilmesini kararlaştırmıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.