Çankırı'da nükleer enerji semineri düzenlendi

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da "Nükleer reaktörlerde enerji üretimi" konulu söyleşi gerçekleştirildi.TÜBİTAK tarafından, Bilim ve Teknoloji Söyleşileri Haftası kapsamında Çankırı Lisesi ev sahipliğinde Şehit Yusuf Çelik Rehberlik...

15 Mart 2022 Salı 16:19
Çankırı'da nükleer enerji semineri düzenlendi

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da "Nükleer reaktörlerde enerji üretimi" konulu söyleşi gerçekleştirildi.

TÜBİTAK tarafından, Bilim ve Teknoloji Söyleşileri Haftası kapsamında Çankırı Lisesi ev sahipliğinde Şehit Yusuf Çelik Rehberlik ve Araştırma Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen söyleşide, Sinop Üniversitesi Nükleer Enerji Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Hüseyin Şahiner konuşma yaptı.

Şahiner, konuşmasında, güneş ve jeotermal enerjilerin de kaynağının temelinde nükleer enerjinin yattığını, nükleer reaktörlerde enerjinin kontrollü bir şekilde nasıl üretildiğini ve bu enerji ile çevre sorunlarının nasıl giderilebileceğini anlattı.

Programda, öğrencilerin soruları yanıtlandı, ayrıca nükleer enerji ile ilgili kariyer imkanları hakkında bilgilendirme yapıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.