Çankırı'da uluslararası öğrenciler hem geziyor hem öğreniyor

ÇANKIRI (AA) - Çankırı Karatekin Üniversitesine Türkçe öğrenmek için gelen uluslararası öğrenciler, kurs saatleri dışında Çankırı'nın tarihi ve kültürel mekanlarını keşfetmeye devam ediyor.Çankırı Karatekin Üniversitesi Dil...

05 Nisan 2022 Salı 16:37
Çankırı'da uluslararası öğrenciler hem geziyor hem öğreniyor

ÇANKIRI (AA) - Çankırı Karatekin Üniversitesine Türkçe öğrenmek için gelen uluslararası öğrenciler, kurs saatleri dışında Çankırı'nın tarihi ve kültürel mekanlarını keşfetmeye devam ediyor.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Dil Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, eğitim faaliyetlerinin yanında sosyal ve farkındalık etkinliklerini de sürdürüyor.

Etkinlik kapsamında, Türkçe öğrenen uluslararası öğrenciler İl Halk Kütüphanesi'ni ziyaret etti. Kütüphane yetkililerince yapılan görüşmeler sonucunda öğrencilerin istedikleri zaman kitap alabilmeleri de sağlandı.

Kütüphane ziyaretinin ardından Yaran Evi'ni de ziyaret eden öğrencilere, yaran kültürü anlatıldı.

Uluslararası öğrencilere Yaran Evi’ndeki Türk öğrenciler tarafından halk oyunu gösterileri yapıldı. Daha sonra uluslararası öğrenciler kendi yöresel danslarını sergiledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.