Çekerek Belediyesinden mobil sağlık hizmeti

YOZGAT (AA) - Çekerek Belediyesinin mobil sağlık tarama aracı, köylerde sağlık hizmeti sunuyor.Çekerek Belediye Başkanı Eyyüp Çakır, Japonya tarafından hibe edilen, içerisinde EKG, mamografi, röntgen, kan alma ünitesi ile acil müdahale ekipmanı...

08 Şubat 2022 Salı 16:28
Çekerek Belediyesinden mobil sağlık hizmeti

YOZGAT (AA) - Çekerek Belediyesinin mobil sağlık tarama aracı, köylerde sağlık hizmeti sunuyor.

Çekerek Belediye Başkanı Eyyüp Çakır, Japonya tarafından hibe edilen, içerisinde EKG, mamografi, röntgen, kan alma ünitesi ile acil müdahale ekipmanı bulunan aracın köylerde vatandaşa ücretsiz sağlık hizmeti sunduğunu söyledi.

Çekerek Toplum Sağlığı Merkezi ve Fuat Oktay Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu sağlık personeliyle köylerde sağlık taramaları yapıldığını anlatan Çakır, "Aracımızda kanser, hepatit, astım, KOAH taramaları yapılıyor. Yaz aylarında da bölgemizde kene vakaları yoğun olduğu için vatandaşımız kene vakalarına karşı bilgilendirilecek." dedi.

Çakır, ekiplere zaman zaman İl Sağlık Müdürlüğüne ait mobil kanser tarama aracının da eşlek ettiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.