CHP'li Akın'dan yaz saati uygulamasına tepki:

- "Anne babalar endişeli, karanlık günlerin bir an önce bitmesini çaresizce bekliyor. İşçilerimiz, çalışanlarımız gün aydınlanmadan yollara düşüyor"

04 Kasım 2021 Perşembe 11:29
CHP'li Akın'dan yaz saati uygulamasına tepki:

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, yaz saati uygulamasına ilişkin, "Anne babalar endişeli, karanlık günlerin bir an önce bitmesini çaresizce bekliyor. İşçilerimiz, çalışanlarımız gün aydınlanmadan yollara düşüyor." ifadesini kullandı.

Akın, yazılı açıklamasında, dünyada kış saati uygulamalarının başladığını, Türkiye'de 5 yıldır kalıcı yaz saati uygulamasının devam ettiğini hatırlattı.

Kalıcı yaz saati uygulaması nedeniyle Türkiye ile Avrupa arasında 2-3 saat farkının oluştuğunu aktaran Akın, iktidarın, kalıcı yaz saati uygulamasında tasarruf edildiği savını bilimsel bir rapora dayandırdığını kaydetti. İktidarın bu raporu "sır" gibi sakladığını ileri süren Akın, bu raporun kamuoyu ve bilim insanlarıyla paylaşılması, gerçekten bir tasarruf olup olmadığının ortaya çıkması gerektiğini belirtti.

Ahmet Akın, "Anne babalar endişeli, karanlık günlerin bir an önce bitmesini çaresizce bekliyor. İşçilerimiz, çalışanlarımız gün aydınlanmadan yollara düşüyor." ifadesine yer verdi.

Yaz saati uygulamasının sabah saatlerinde mesaiye giden çalışanlar ile okula giden öğrencilerin psikolojisini olumsuz etkilediğini savunan Akın, kalıcı yaz saati uygulaması için toplumsal maliyet ve etki analizinin yapılmadığını öne sürdü.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.