Çocuk hematoloji uzmanı Mutlu'dan Hemofili Günü mesajı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Şehir Hastanesi Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Uzmanı Dr. Fatma Türkan Mutlu, 17 Nisan Hemofili Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Mutlu, mesajında, Hemofili hastalığının bir kanama bozukluğu olduğunu belirtti.Hemofili...

17 Nisan 2022 Pazar 12:39
Çocuk hematoloji uzmanı Mutlu'dan Hemofili Günü mesajı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Şehir Hastanesi Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Uzmanı Dr. Fatma Türkan Mutlu, 17 Nisan Hemofili Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Mutlu, mesajında, Hemofili hastalığının bir kanama bozukluğu olduğunu belirtti.

Hemofili hastalarına zamanında müdahale edilmediğinde ciddi sorunlarla karşılaşılabileceğini aktaran Mutlu, şunları kaydetti:

"Hemofili hastalığı X kromozomuna bağlı genetik bir hastalıktır. Hemofili, doğuştan gelen genetik nedenli bir kanama bozukluğu ve kan hastalığıdır. Kanın yeterince pıhtılaşamaması nedeniyle kanama uzun süre durmaz. Zamanında müdahale edilmediğinde ciddi sorunlara neden olabilir. Kesik ve yaralanmalarda kanamanın uzun sürmesi, kas ve eklem içinde kanamalar, vücudun herhangi bir yerinde nedensiz kanama ve morarmalar en önemli belirtilerdir. Temel tedavi eksik olan pıhtılaşma faktörünün yerine konmasını içerir. Uygun tedavinin verilmesi, egzersiz ve yaşam tarzı değişiklikleri ile hasta normal bir hayat sürebilir. Tedavide gecikme olursa ölümcül kanamalar olabilir."

Mutlu, Kayseri Şehir Hastanesi ve Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki çocuk hematoloji bölümlerinde tedavilerin yapıldığını ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.