Çocuklar hatalı sürücüleri "kırmızı düdükle" uyaracak

KIRŞEHİR (AA) - İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı tarafından başlatılan "Bu Bayram Ben de Trafik Polisiyim, Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük" projesi Kırşehir'de de hayata...

18 Ağustos 2018 Cumartesi 12:48
Çocuklar hatalı sürücüleri

KIRŞEHİR (AA) - İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı tarafından başlatılan "Bu Bayram Ben de Trafik Polisiyim, Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük" projesi Kırşehir'de de hayata geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından kent girişi ve merkezinde oluşturulan uygulama noktalarında durdurulan araçlar, trafik açısından incelendi, sürücüler kurallar hakkında bilgilendirildi.

Durdurulan araçlardaki çocuklara üzerinde, "Hatalı sürücüye kırmızı düdük" yazılı tişört, "Kırmızı düdük" yazılı şapka ile birer kırmızı düdük verilerek, sürücünün trafik kurallarına uyması gerektiği uyarılarında bulunmaları istendi.

Kırşehir Valisi İbrahim Akın, uygulama noktalarını ziyaret ederek, "Kırmızı düdük" uygulaması hakkında personelden bilgi aldı.

Akın, gazetecilere yaptığı açıklamada, bayramlarda ölümlü ve yaralamalı trafik kazası sayısında artış yaşandığını hatırlattı.

Güvenli bir yolculuk yapmak ve trafik kural ihlallerini önlenmek amacıyla İçişleri Bakanlığınca "Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük" projesi başlatıldığını vurgulayan Akın, şunları kaydetti:

"Bu kampanyada, çocukların aileleri ve yakınları üzerindeki etkilerinden faydalanmak suretiyle kazaların en aza indirilmesi hedefleniyor. Biz de bu kampanyaya destek olmak için uygulama noktalarına gelerek çocuklarımızı kampanya hakkında bilgilendirdik. Çocuklarımıza kampanyaya ait olan tişörtler giydirdik, şapka taktık, onlara kırmızı düdük ve broşür dağıttık. Kampanya ile aşırı hız yapılması, emniyet kemeri takılmaması ve araç kullanırken cep telefonu kullanılması durumlarında çocuklarımız trafik polisi görevi ifa ederek, kırmızı düdüklerini çalarak ailelerini ve sevdiklerini bu kural ihlallerine karşı uyaracak."

İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz de ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının azaltılması ve trafik güvenliği konusunda farkındalık oluşturulması amacıyla başlatılan kampanya kapsamında afiş, broşür, şapka, tişört ve kırmızı düdük dağıttıklarını, çocukların araçların içinde sürücüleri daha dikkatli olmaya sevk edeceğini dile getirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.