Çubuk'ta "çocuk istismarı" paneli

ANKARA (AA) - Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde (AYBÜ) "Çocuk İstismarı ve Korunma, Rehabilitasyon Paneli" düzenlendi.Çubuk Halk Eğitim Merkezi'nde AYBÜ Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri Programı öğrencileri tarafından...

20 Nisan 2018 Cuma 14:16
Çubuk'ta

ANKARA (AA) - Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde (AYBÜ) "Çocuk İstismarı ve Korunma, Rehabilitasyon Paneli" düzenlendi.

Çubuk Halk Eğitim Merkezi'nde AYBÜ Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri Programı öğrencileri tarafından düzenlenen programda, istismarın çocuklar üzerindeki etkisi, bu konuda aile bireylerine düşen görevler ve onları daha iyi anlamak için istismara maruz kalan çocukların psikolojisi çerçevesinde üniversite öğrencilerinin düşünceleri alındı.

Programda, öğrencilerin çocuk istismarı konusundaki fikir beyanlarının ardından, öğretim üyeleri Ömer Çelen, Behlül Tokur, Prof. Dr. Cengiz Özbeşler ve Ankara Çocuk Evleri Sitesi Müdür Yardımcısı Psikolog Adem Esen öğrencilere sunum yaptı.

Özbeşler, burada yaptığı konuşmada, çocuk istismarının çocukları gözlemleyerek rahatlıkla ortaya çıkarılabileceğini belirterek, "Çocuğun her durumu araştırılmalıdır. Belirtiler olduğunda anne ve baba sakin kalmalı, çocuğa güven vermelidir. Yalan söylüyorsun gibi şeyler söyleyerek, bir takım olaylardan kaçınılmamalı." dedi.

Panel, soru, cevap bölümü ile sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
AnkaraçubukçocukPanel
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.