Dar gelirli aileler için giysi ve ayakkabı kumbarası

YOZGAT (AA) - Sorgun Belediyesi tarafından hazırlanan "Beni Hayata döndür" projesi ile eski giysi, ayakkabı ve tekstil ürünlerini geri dönüşüme kazandırılıyor. Sorgun Belediye Başkanı Murat Gürbüz sıfır atık projesi kapsamında...

20 Aralık 2018 Perşembe 15:13
Dar gelirli aileler için giysi ve ayakkabı kumbarası

YOZGAT (AA) - Sorgun Belediyesi tarafından hazırlanan "Beni Hayata döndür" projesi ile eski giysi, ayakkabı ve tekstil ürünlerini geri dönüşüme kazandırılıyor.

Sorgun Belediye Başkanı Murat Gürbüz sıfır atık projesi kapsamında başlatılan çalışma ile bakanlıkça toplama lisansı bulunan bir firma ile sözleşme imzaladıklarını belirtti.

İlçenin belirli noktalarına giysi ve ayakkabı kumbarası yerleştirdiklerini ifade eden Gürbüz, "Geri dönüşüm kumbaraları içerisine bırakılan kullanılmayan tekstil ürünleri, kıyafetler, ayakkabılar ve deri ürünlerin arasından ayrıştırma yapılacak ve kullanılabilecek durumda olanlar dar gelirli ailelere ulaştırılırken, kötü durumda olanlar ise geri dönüştürülmek üzere geri dönüşüm firmalarına gönderilerek tekrar ekonomiye kazandırılacak. Böylelikle bu tür atıkların çevreye verecekleri zararları da önlemiş olacağız. Belediyemizce geri dönüşümden elde edilecek gelir ile dar gelirli çocuklarımıza kıyafet desteği sağlanacak." dedi.



Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.