Ebelere "Doğuma güncel yaklaşım eğitimi"

KAYSERİ (AA) - Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü ile Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü arasında imzalanan protokol gereği ebelere doğuma güncel yaklaşım eğitimi verildi.İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre,...

30 Mart 2019 Cumartesi 15:36
Ebelere

KAYSERİ (AA) - Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü ile Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü arasında imzalanan protokol gereği ebelere doğuma güncel yaklaşım eğitimi verildi.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Seyyid Burhaneddin Ek Binasında kursiyerlere Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümünden gelen öğretim görevlileri, ebelik mesleğinin önemi, ebelik mesleğinin felsefesi, etik yaklaşımlar, normal doğumun anne ve bebeğin sağlığına katkıları, doğum eylemi, doğum eyleminde ebenin rolü, ebelik uygulamaları, doğum sırasında nefes ve beden egzersizleri, doğum pozisyonları ve doğum sonrası bakım konuları anlatıldı.

5 gün süren eğitimin sonunda düzenlenen sertifika törenine katılan İl Sağlık Müdürü Ramazan Benli, ebelik mesleğinin insanlık tarihi kadar eski olduğunu belirtti.

Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeliha Burcu Yurtsal ise anne ve yenidoğan sağlık oranlarını yükselterek ülkenin gelişmişlik ve ekonomik düzeyine nasıl katkıda bulunabileceğini anlattı.

Anahtar Kelimeler:
Ebelik
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.