EGO Genel Müdürü Alkaş'tan açıklama:

- "Özel halk otobüsü ve özel toplu taşıma esnafının kanunlara ve ilgili yönetmeliklere uymasını istiyoruz, uymamaları halinde de sözleşmelerden ve mevzuattan gelen hakkımızı kullanacağız"

21 Eylül 2023 Perşembe 15:29
EGO Genel Müdürü Alkaş'tan açıklama:

 EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, "Özel halk otobüsü ve özel toplu taşıma esnafının kanunlara ve ilgili yönetmeliklere uymasını istiyoruz, uymamaları halinde de sözleşmelerden ve mevzuattan gelen hakkımızı kullanacağız." dedi.

Alkaş, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut'un, elektrikli otobüsle AB Türkiye Delegasyonu hizmet binasından Ankara'daki 100. Yıl Parkı'na geldiği etkinliğe katıldı.

Basın mensuplarının, Ankara'daki özel halk otobüsü şoförlerinin bazı grupları ücretsiz taşımama kararına ilişkin sorusunu yanıtlayan Alkaş, şunları kaydetti:

"Sayın Başkanımız kanunun kendisine verdiği yetkiyle 62. madde çerçevesinde gelir azaltıcı, gider artırıcı ve bütçe denkliğini bozan bir nitelikte olduğu kabul edilen önergeyi veto etti. Bu çerçevede biz bütün araç işleticilerinin, özel halk otobüsü ve özel toplu taşıma esnafının kanunlara ve ilgili yönetmeliklere uymasını istiyoruz, uymamaları halinde de sözleşmelerden ve mevzuattan gelen hakkımızı kullanacağız. Gerekli cezai işlemler yapılacaktır."

Son Güncelleme: 21.09.2023 15:55
Anahtar Kelimeler:
Ego
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.