Erciyes Üniversitesi en çok patent başvurusu yapan ikinci üniversite oldu

KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi'nin (ERÜ) yılın 6 aylık döneminde Türk Patent ve Marka Kurumu'na (TÜRKPATENT) en fazla başvuru yapan üniversiteler arasında yer aldığı bildirildi. ERÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre,...

19 Temmuz 2022 Salı 10:20
Erciyes Üniversitesi en çok patent başvurusu yapan ikinci üniversite oldu

KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi'nin (ERÜ) yılın 6 aylık döneminde Türk Patent ve Marka Kurumu'na (TÜRKPATENT) en fazla başvuru yapan üniversiteler arasında yer aldığı bildirildi.

ERÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, TÜRKPATENT'in Ocak-Haziran 2022 dönemine ilişkin sınai mülkiyet başvuru verileri açıklandı.

Yıldız Teknik ve İstanbul Gelişim üniversiteleri, 17'şer başvuruyla en fazla patent başvurusu yapan üniversiteler arasında ilk sırada yer alırken, ikinci 13 başvuruyla ERÜ oldu.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, göreve geldikleri günden bu yana üniversite-sanayi iş birliği ve sınai mülkiyet haklarına önem verdiklerini belirtti.

Üniversitelerinin pek çok sektöre katkı sağlayacak patent çalışmaları olduğunu anlatan Çalış, en fazla patent başvurusu yapan üniversiteler arasında ikinci sırada yer almaktan dolayı gurur duyduklarını anlattı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.