Erciyes Üniversitesi kampüsünde yapımı tamamlanan cami hizmete açıldı

KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) kampüsünün ikinci camisi hizmete açıldı.Hayırsever Hacı Bayram Sanık, Melikgazi Belediyesi, Erciyes Üniversitesi, Kayseri İl Müftülüğü iş birliği ile Genkök Merkezi'nin yanına yapılan Hacı...

29 Nisan 2022 Cuma 15:48
Erciyes Üniversitesi kampüsünde yapımı tamamlanan cami hizmete açıldı

KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) kampüsünün ikinci camisi hizmete açıldı.

Hayırsever Hacı Bayram Sanık, Melikgazi Belediyesi, Erciyes Üniversitesi, Kayseri İl Müftülüğü iş birliği ile Genkök Merkezi'nin yanına yapılan Hacı Bayram Sanık ve Evlatları Cami'nin açılışı için tören düzenlendi.

Törende konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kayseri'nin hayırseverleriyle anıldığını, zor koşullarda meslek sahibi olup para kazananların kazançlarını da hayır işlerinde harcadığını söyledi.

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ise 2021'in temel atma 2022'nin ise açılışlar yılı olacağını söylediklerini anımsatarak bu yıl çok sayıda okul, cami, sağlık ocağı gibi hizmetlerin açılışını yapacaklarını dile getirdi.

Palancıoğlu, hayırsever Hacı Bayram Sanık ve ailesine teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da şehirlerin bazı kelimelerle özdeşleştiğini, Kayseri'nin de hayırseverleriyle bilindiğini, kentin her yerinden bir hayırseverin adına rastlandığını kaydetti.

İl Müftüsü Yusuf Akkuş ise caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti, hayırseverlerin hayırlarının kabul olmasını diledi.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış da hem öğrenciler hem de lojmanlarda oturanlar için caminin ihtiyaç olduğunu belirtti.

Hayırsever Hacı Bayram Sanık'ın oğlu İbrahim Sanık ise yufkacılıkla kazanç sağlayan babasının hangi zorluklarla meslek sahip olduğunu anlattı.

Törende hayırsever Sanık ve ailesine plaket ile çiçek verildi.

Eski İl Müftüsü Şahin Güven'in yaptığı duanın ardından açılış kurdelesi kesildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.