Eskişehir Valisi Ayyıldız'dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Ayyıldız mesajında, toplumun aynası olan engellilerin yaşam mücadelesinin hayranlıkla karşılandığını belirterek, devletin...

02 Aralık 2021 Perşembe 16:22
Eskişehir Valisi Ayyıldız'dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ayyıldız mesajında, toplumun aynası olan engellilerin yaşam mücadelesinin hayranlıkla karşılandığını belirterek, devletin ve toplumun engellilerin toplumsal hayatta yaşadıkları zorluklarında mümkün olduğunca el verdiklerini kaydetti.

Engelli vatandaşların sorunlarını her zaman ivedilikle çözmeye gayret ettiklerini vurgulayan Ayyıldız, şunları bildirdi:

"Fiziki engellerin değil, kalplerdeki engellerin sorun olduğu bilincinin tüm topluma yayılmasını; zihinlerdeki engellerin kaldırılmasının ve engelli vatandaşlarımızın bizim bir parçamız olduğu gerçeğinin idrak edilmesini sağlamak, öteden beri bizim öncelikli konularımız arasında olmuştur. Ülkemiz bugün engellilerin hayat şartlarının iyileştirilmesi, sosyal ve ekonomik olarak desteklenmesi, geleceğe güvenle bakmaları konusunda dünyada örnek gösterilecek bir konuma ulaşmıştır. Bu noktada engelli vatandaşlarımıza yönelik yapılan çalışmaları bir lütuf olarak değil, uzun süredir eksikliği hissedilen hakların sahiplerine teslim edilmesi olarak değerlendiriyoruz. Engelli vatandaşlarımız için tüm dünyada olduğu gibi Eskişehir'de de alınacak tedbirleri ve yapılacak organizasyonları her zaman destekleyeceğiz."

Vali Ayyıldız, engelli vatandaşların kendilerini ve hayallerini gerçekleştirebilecekleri, eşit vatandaşlar olarak toplumda var olabilecekleri ortamı birlikte tesis edip, engelleri kaldıracaklarının altını çizdi.

Devlet olarak hak ve hizmet temelli çalışmalarla engellilere engel olmayan bir hayat yaşamaları için tüm imkanları seferber edeceklerini belirten Ayyıldız, şöyle devam etti:

"Bu anlamlı gün vesilesiyle milletçe engellilik konusu karşısında daha sorumlu, bilinçli ve duyarlı davranmak zorunda olduğumuzu bir kez daha anlatmak gerekiyor. Bizim medeniyetimiz, gönüller arasına hiçbir engel koymayan sevgi medeniyetidir. 'Ben gelmedim dava için, benim işim sevi için' diyen Yunus Emre gibi biz de ürettiğimiz bütün işlerde sevgiyi esas alıyor, 'En büyük engel sevgisizliktir. Hayatı daha iyi anlamak için engelli bir kardeş edin.' diyoruz. Dünya Engelliler Günü'nde düzenlenen etkinliklerin engelli kardeşlerimizin sorunları hususunda toplumuzun her kesiminde hassasiyetin artmasına vesile olmasını temenni ediyor, tüm engelli vatandaşlarımızı saygı ve muhabbetle selamlıyor, sağlık ve sıhhat dolu bir yaşam diliyorum."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.