Eskişehir'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü yürüyüşü

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de bazı sivil toplum kuruluşları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yürüyüş düzenledi.Yılmaz Büyükerşen Bulvarı'ndaki bir alışveriş merkezi önünde toplanan grup, ellerinde taşıdıkları...

08 Mart 2022 Salı 20:49
Eskişehir'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü yürüyüşü

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de bazı sivil toplum kuruluşları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yürüyüş düzenledi.

Yılmaz Büyükerşen Bulvarı'ndaki bir alışveriş merkezi önünde toplanan grup, ellerinde taşıdıkları dövizlerle slogan atarak Porsuk Bulvarı'na kadar yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan Özden Yücel, Ukrayna'da yaşananlardan da görüldüğü gibi savaşın sadece bombaların patladığı coğrafyayı değil bütün dünyayı etkilediğini söyledi.

Özellikle savaşların en çok mağdur ettiği kesimin kadınlar ve çocuklar olduğunu ifade eden Yücel, göç yollarında ölüme terk edilen, iltica ettikleri ülkelerde gayri insani koşullarda yaşamak zorunda bırakılan kadınların yaşadıklarını derinden hissettiklerini bildirdi.

Etkinlik sırasında, çok sayıda kadın polis görev yaptı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.