Eskişehir'de Kovid-19 ile mücadelede yeni kararlar alındı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında İl Hıfzıssıhha Kurulunca yeni kararlar alındı.Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kreşler ile...

23 Kasım 2020 Pazartesi 16:13
Eskişehir'de Kovid-19 ile mücadelede yeni kararlar alındı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında İl Hıfzıssıhha Kurulunca yeni kararlar alındı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kreşler ile birlikte diğer kamu kurum ve kuruluşları ve özel eğitim kurumları bünyesindeki kreşlerde ve gündüz bakım evlerinde yüz yüze eğitim faaliyetleri devam edecek.

Yüz yüze eğitim faaliyetlerine müsaade edilen kreş ve gündüz bakım evleri, Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi'nde belirlenen kural ve tedbirlere uygun şekilde çalışmalarını temin etmek amacıyla ilçe salgın denetim merkezleri ile bağlı oldukları taşra birimlerince etkin bir şekilde denetlenecek.

Alkol satışı yapanlar hariç olmak üzere bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçi olarak faaliyet gösteren işletmeler ruhsatlarında yazan açılış kapanış saatlerine tabi tutulacak.

Cuma günü 65 yaş ve üzeri vatandaşlar 10.00-13.30, 20 yaş ve altı vatandaşlar 12.30-16.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacak.

Pazar yerlerindeki satış faaliyetleri sadece 10.00 ila 20.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek ancak pazarcı esnafının sebze-meyve gibi ürünlerin tedariki ve pazar yerine nakliyesi/kurulumu çalışma saatleri sınırlamasına tabi olmayacak.

Alışveriş merkezlerinin ortak alanlarında bulunan masa ve sandalyeler kaldırılacak. Paket servis alan kişilerin, alışveriş merkezinde buldukları boş alanlara oturarak kalabalıklar oluşturmasını engelleyecek tedbirler alınacak ve salgınla mücadele uyumlu olmayan herhangi bir görüntüye neden olunmayacak.

Yasağa uymayanlar hakkında idari ve adli işlem başlatılacağı bildirildi.

Anahtar Kelimeler:
EskişehirKararKovid-19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.