Eskişehir'de protokolü 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı mesajı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Harun Karacan ve Emine Nur Günay, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, AK Parti İl Başkanı Zihni...

18 Mayıs 2021 Salı 16:16
Eskişehir'de protokolü 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı mesajı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Harun Karacan ve Emine Nur Günay, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak, Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Başkanı Nadir Küpeli, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Ayyıldız, mesajında, Türk milletinin tarihinde sayısız kahramanlıklarından biri olan ve vatan savunmasının ilk ateşinin yakıldığı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102. yıl dönümünün haklı gurur ve mutluluğunun yaşandığını kaydetti.

19 Mayıs tarihinin, İstiklal mücadelesi başlatan Türk milletinin bağımsızlık tutkusunun, vatan aşkının, hür ve müstakil yaşama karalılığının sembolü olduğunu vurgulayan Ayyıldız, şunları bildirdi:

"Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a çıkışı; milletimizin makus talihini değiştiren, tarihi ve stratejik bir girişim olduğu gibi, Cumhuriyet tarihimizin başlangıcı ve aynı zamanda milletimiz ve ülkemiz için büyük bir geleceğe doğru atılan ilk adımdır. Atatürk, çağının ilerisinde bir vizyonla muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmış; egemenliğinin kayıtsız şartsız millette olduğu bir Türkiye hayali kurmuş ve Cumhuriyet’le birlikte bu yönde bir yol haritası çizmiştir. Bugün gerek büyük kalkınma hamleleri ile gerekse çevresindeki mazlum halklar için umut kaynağı olan Türkiye, ebediyete akan zaman içinde 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine doğru büyük bir özgüvenle ilerlemektedir."

AK Parti Milletvekili Harun Karacan da şan ve şereflerle dolu tarihin önemli dönüm noktalarından birisi olan 19 Mayıs 1919'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak başlattığı Kurtuluş Savaşı'nın yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadığını kaydetti.

19 Mayıs'ın, soylu Türk milletinin gurur kaynağı olduğu kadar, dünyadaki tüm ezilmiş ve işgale uğramış milletlerin örnek aldığı asil bir direniş ve bağımsızlık hareketi olduğunun altını çizen Karacan, şöyle devam etti:

"Tarihte görüldüğü gibi cumhur, inandığı liderine sadakat ve güven ile bağlandığında tıpkı 19 Mayıs'ta ve 15 Temmuz'da olduğu gibi zaferlere yürümüştür. Gençlerimizi sadece gelecek için değil şu anın da teminatı olarak görmeliyiz. Bugüne anlam katan gençlerimize ecdadımızın bu vatan topraklarında göstermiş olduğu eşsiz kahramanlığı ve vatan sevgisini göstererek onlarla gurur duymalarını ve miras bırakılan bu cennet vatanımıza en güzel şekilde sahip çıkmalarını sağlamamız gerekmektedir."

AK Parti Emine Nur Günay ise 100 yıl önce temelleri atılan büyük Türkiye Cumhuriyeti'nin emanetçisi olan gençlerin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bağımsızlık ışığını 19 Mayıs'ta yaktığını, ülkesi için düşlediği mutlu ve parlak geleceğin ilk adımlarını attığına anımsatan Günay, şunları bildirdi:

"Bu mutlu ve parlak geleceğin sebebi siz gençlerimizsiniz. Türk genci olmanın sorumluluğu ile yarınlara ışık tutacak ve dünya dinamizmine ülkemizi ayak uyduracak sizlersiniz. Yenilikçi, girişimci ve vizyonu yüksek karakteriniz ile sizlere olan güvencimiz tamdır. Aklın ve bilimin ışığından ayrılmadığınız, demokrasiye inancınızı yitirmediğiniz sürece, sizi yönlendirmek isteyenler, ayrılık yaratmak isteyenler asla ve asla amaçlarına ulaşamayacaklardır."

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen da 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'a ayak basarak, 29 Ekim 1923'de Cumhuriyet'in ilanıyla taçlanacak o büyük yolculuğun ilk adımını attıklarını kaydetti.

Bugün, o şanlı günün 102. yıl dönümünün kutlandığını hatırlatan Büyükerşen, şöyle devam etti:

"19 Mayıs 1919'da Samsun'a atılan ilk adım, Atatürk'ün memleketin tam bağımsızlığının nasıl kazanılacağına, bu süreçte neler yapılacağına yönelik tam bir kararlılıkla atılmıştır. Sevgili gençler, bugün büyük bir onur ve gururla yaşadığımız bu ülke, çok karanlık günlerin içinden geçerek bugünlere geldi. Bunu asla unutmamalıyız. Geleceğimizi, geçmişte yaşadığımız acıları unutmadan inşa etmeliyiz."

AK Parti İl Başkanı Çalışkan ise milli mücadelenin Türk tarihine düşülen kayıtlarından biri olan 19 Mayıs 1919 şahlanışının, Türk milletinin küllerinden yeniden doğuşunun adı olduğunu bildirdi.

19 Mayıs'ın vatan aşkıyla bir milletin tek vücut olarak harekete geçtiği ve kurtuluş paydasında buluşmuş olan necip milletin Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerine koyduğu ilk harç olduğuna değinen Çalışkan, "Her zamankinden daha güçlü ve kararlı bir şekilde geleceğe hazırlanan gençlerimizin; azmi, heyecanı, enerjisi ile ülkemizi çok daha güzel yarınlara ulaştıracağımıza inancımız tamdır." ifadelerini kullandı.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kurt, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Şenocak, ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Döğeroğlu, ETO Başkanı Güler ve EOSB Başkanı Küpeli de birer mesaj yayımladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.