Güdül'de "İpek Böcekçiliği" projesi başlatıldı

ANKARA (AA) - Ankara'nın Güdül ilçesinde Kadın Eli Kooperatifince "İpek Böcekçiliği" projesi hayata geçirildi.Boyalı Mahallesi muhtarı da olan kooperatif başkanı Bahriye Süer, yaptığı açıklamada, ipek böcekçiliğini geliştirerek...

29 Haziran 2021 Salı 13:43
Güdül'de

ANKARA (AA) - Ankara'nın Güdül ilçesinde Kadın Eli Kooperatifince "İpek Böcekçiliği" projesi hayata geçirildi.

Boyalı Mahallesi muhtarı da olan kooperatif başkanı Bahriye Süer, yaptığı açıklamada, ipek böcekçiliğini geliştirerek gelir kapısı haline getireceklerini belirtti.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün kendilerine destek verdiğini aktaran Süer, "Daha önce köyün çevresinde dut dikiminde bulunmuştuk. Şimdi bu dutlar ipek böceğinin hammaddesini oluşturuyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri köye kadar gelerek, bu konuda biz bilgilendirdiler ve ne şekilde çalışmada bulunacağımızı bize anlattılar. İpek böcekçiliğini köyümüzde gerçekten bir gelir kapısı haline getirmeyi hedefliyoruz. Bunu önümüzdeki senelerde daha da yayınlaştıracağız." ifadelerini kullandı.

Süer, çalışmalarında kendilerine destek veren Güdül Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın'a teşekkür etti.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.