GÜNCELLEME (2) - Filipinler'de feribot battı

- Ülkenin kuzeydoğusunda batan feribotta bulunan 251 kişiden 240'ı kurtarıldı - Arama kurtarma ekipleri 4 kişinin cesedine ulaştı, kayıp 7 kişi aranıyor KAYIP VE KURTARILAN KİŞİ SAYISI GÜNCELLENDİ

21 Aralık 2017 Perşembe 18:48
GÜNCELLEME (2) - Filipinler'de feribot battı

INFANTA (AA) - Filipinler'in kuzeydoğusunda 251 kişinin bulunduğu feribotun battığı bildirildi.

Arama kurtarma ekipleri 4 kişinin cesedine ulaşırken, 240 kişinin kurtarıldığını, 7 kişinin ise hala kayıp olduğunu açıkladı.

Sahil Güvenlik sözcüsü Armand Balilo, başkent Manila'nın 70 kilometre doğusunda Quezon eyaletinin Real kasabasından Polillo Adası'na gitmek üzere yola çıkan feribotun fırtına nedeniyle battığını söyledi.

Balıkçıların yardımıyla 240 kişinin kurtarıldığını, 4 kişinin hayatını kaybettiğini ve kayıp 7 kişinin arandığını kaydeden Balilo, 286 kişi kapasitesine sahip, 206 ton ağırlığındaki feribotun çok kalabalık olmadığına işaret etti.

Kurtarılanlardan Donel Jade Mendiola, DZMM radyosuna yaptığı açıklamada, yola çıktıklarında havanın güzel olduğunu fakat daha sonra fırtına çıktığını ve sert dalgalarla mücadele ettiklerini söyledi.

Mendiola, feribotun su almaya başladığını ve battığını belirtti.

Kazada hayatını kaybedenlerden ikisinin kadın, ikisinin erkek olduğu bildirildi.

Filipinler'de 2015'te Leyte Adası'nda Ormoc kentinden hareket eden ve 173 yolcu taşıyan feribot batmış, 61 kişi yaşamını yitirmişti.






Anahtar Kelimeler:
FeribotFilipinler
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.