GÜNCELLEME - Güney Kore'deki BM Komutanlığı, bir ABD vatandaşının Kuzey sınırını izinsiz geçtiğini açıkladı

- Sınırı izinsiz geçen ABD vatandaşı, Kuzey Kore'de gözaltında - Söz konusu kişinin bir ABD askeri olduğu belirtildi SÖZ KONUSU KİŞİNİN ABD ASKERİ OLDUĞUNA İLİŞKİN DETAYLAR EKLENDİ

18 Temmuz 2023 Salı 17:45
GÜNCELLEME - Güney Kore'deki BM Komutanlığı, bir ABD vatandaşının Kuzey sınırını izinsiz geçtiğini açıkladı

ANKARA (AA) - Güney Kore'deki Birleşmiş Milletler Komutanlığı (UNC), Güney ve Kuzey Kore arasındaki fiili sınır köyü Panmunjom'a düzenlenen tur esnasında bir ABD vatandaşının Kuzey'in sınırını izinsiz geçtiğini açıkladı.

Kore Yarımadası'nda güvenliği sağlamakla görevli ABD liderliğindeki UNC, konuya ilişkin Twitter hesabından açıklamada bulundu.

Açıklamada, Güney ve Kuzey Kore arasındaki Panmunjom'daki Ortak Güvenlik Bölgesi'nde düzenlenen tur esnasında sınırdan izinsiz geçen ABD vatandaşının Kuzey Kore'de gözaltında olduğu belirtilerek olayın çözümü için Kuzey Kore ordusuyla irtibatta olunduğu ifade edildi.

- Sınırı geçen kişi ABD askeri çıktı

Öte yandan ABD basınına konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen kaynaklar söz konusu kişinin bir ABD askeri olduğunu söyledi.

Washington Post'a konuşan bir kaynak, söz konusu askerin son günlerde ABD'ye kalkan bir uçakta olması gerektiğini ancak bu uçağa binmediğini belirtti.

Askerin bu uçağa neden binmediği ve sınırı neden geçtiği ise henüz bilinmiyor.

Askerden Arındırılmış Bölge ve Ortak Güvenlik Bölgesi'nin içinde yer alan Panmunjom köyü, Kore Savaşı'nı durduran ateşkes antlaşmasının imzalandığı yer olması nedeniyle "ateşkes köyü" adıyla da biliniyor.

Anahtar Kelimeler:
AbdGüney KOREKuzey Kore
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.