Güneysınır Göleti ve sulaması çalışmaları sürüyor

KONYA (AA) - DSİ'nin Konya ili ve ilçelerinde içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya yönelik ve benzeri çalışmaları devam ediyor.Dsi 4. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Konya...

08 Aralık 2021 Çarşamba 12:38
Güneysınır Göleti ve sulaması çalışmaları sürüyor

KONYA (AA) - DSİ'nin Konya ili ve ilçelerinde içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya yönelik ve benzeri çalışmaları devam ediyor.

Dsi 4. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Konya ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artmasının bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde önemli rol oynadığı belirtildi.

Açıklamada ifadesine yer verilen DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Konya Güneysınır Göleti ve sulaması ikmal inşaatı işinde çalışmaların devam ettiğini aktardı.

Çalışmaların tamamlanmasıyla gölette depolanacak su ile 600 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağını ifade eden Yıldız, şunları kaydetti:

"Rezervuar alanı kil kaplama imalatlarının tamamlandı ve gölet gövdesi dolgu imalatları yüzde 85 seviyesinde. Gövde dolgu ve rezervuar alanı koruyucu örtü imalatlarına devam edilecektir. Temelden yüksekliği 28 metre ve su depolama kapasitesi 250 bin metreküp olan 'Konya Güneysınır Göleti ve Sulaması İkmal İnşaatı'nın tamamlanmasıyla 2021 birim fiyatları ile dekar başına 4 bin lira gelir artışı ve ülke ekonomisine yıllık 2 milyon 700 lira katkı sağlanması hedefleniyor."

Anahtar Kelimeler:
Konya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.