Hacı Bayram Veli Üniversitesinden "yapay zeka" adımı

- İletişim Fakültesi, yapay zeka okuryazarlığını geliştirmek amacıyla dünyada ilk uygulamalardan biri olan "Sufle Yöneticiliği" dersini müfredata aldı

01 Kasım 2023 Çarşamba 13:37
Hacı Bayram Veli Üniversitesinden

ANKARA (AA) - Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi, yapay zeka okuryazarlığını geliştirmek amacıyla dünyada ilk uygulamalardan biri olan "Sufle Yöneticiliği" dersini müfredata aldı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre fakülte, yapay zeka okuryazarlığını geliştirmek amacıyla çalışma başlattı.

Bu kapsamda dünyada ilk uygulamalardan biri olan "Sufle Yöneticiliği" dersi müfredata eklendi. Ders kapsamında, yapay zeka araçlarının iletişim senaryolarında nasıl etkili şekilde kullanılabileceği detaylı olarak incelenecek.

İletişim Fakültesi, dönem içerisinde "Yapay Zeka İletişimi" üzerine farklı bölümlerden öğrencilerin de katılımıyla geniş kapsamlı etkinlik düzenlemeyi de planlıyor.

Etkinlikte, yapay zeka iletişiminin geleceği, potansiyeli ve sektör üzerindeki etkileri tartışılacak.



Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.