HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan 1 Eylül Dünya Barış Günü mesajı:

- "Dünyanın neresinde olursa olsun yapılan savaşları, soykırımları, zulümleri, vahşetleri lanetliyoruz. Dünyanın dört bir yanında mazlumların uğradığı zulmün son bulmasını, dünyada demokrasinin galip gelmesini, adalet ve barışın kazanmasını istiyoruz"

31 Ağustos 2023 Perşembe 10:36
HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan 1 Eylül Dünya Barış Günü mesajı:

ANKARA (AA) - HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, dünyanın neresinde olursa olsun yapılan savaş, soykırım, zulüm ve vahşetleri lanetlediklerini belirterek, "Dünyanın dört bir yanında mazlumların uğradığı zulmün son bulmasını, dünyada demokrasinin galip gelmesini, adalet ve barışın kazanmasını istiyoruz." ifadesini kullandı.

Arslan, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Rusya ve Ukrayna arasında dünyanın gözü önünde yaşanan savaş, Filistin, Gazze, Kudüs, Yemen, Mısır, Suriye, Arakan, Afrika, Doğu Türkistan ve Afganistan'da yapılan zulüm, soykırım ve vahşetlerin dünyanın barıştan ne kadar uzak olduğunun göstergesi olduğuna dikkati çekti.

Birleşmiş Milletler (BM) ve diğer uluslararası kuruluşların görevinin savaşları izlemek değil, kalıcı bir barışı tesis etmek olduğunu vurgulayan Arslan, şöyle devam etti:

"Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş 2. yılına doğru ilerlerken tüm dünyanın gözü önünde sivil ve masum insanlar ölmeye devam ediyor. Yıllardan beri kanayan yaramız olan Kudüs'te, Gazze'de ve Filistin'de katil İsrail devleti tarafından masumlar katlediliyor. Orta Doğu coğrafyasında akan mazlum kanı, tüm dünya devletlerinin ellerinde kuruyor. Artık topyekun bu savaşlara dur demenin zamanı geldi ve geçiyor."

BM eliyle uygulanacak ağır yaptırımlarla savaşlara "dur" denmesi gerektiğinin altını çizen Arslan, "HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, dünyanın neresinde olursa olsun yapılan savaşları, soykırımları, zulümleri, vahşetleri lanetliyoruz. Dünyanın dört bir yanında mazlumların uğradığı zulmün son bulmasını, dünyada demokrasinin galip gelmesini, adalet ve barışın kazanmasını istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Ülke ve dünya barışını tehdit eden bir başka konunun da terör örgütleri olduğuna işaret eden Arslan, "Nereden ve kimden gelirse gelsin, adı ve amacı ne olursa olsun terörün her türlüsüne karşıyız. Ülkemizde terör örgütlerine karşı yürütülen mücadeleyi destekliyor, terörün bir an önce son bulmasını istiyoruz. Savaşların ve terörün olmadığı, barışın hakim olduğu bir dünya özlemimizi bir kez daha ifade ediyor, silah seslerinin yeryüzünden silinmesi dileklerimizle Dünya Barış Günü'nde barışın kazanmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.