Hayırsever biriktirdiği 500 bin lirayı cami ve külliye yapımı için bağışladı

SİVAS (AA) - Sivas'ta yaşayan 68 yaşındaki Gülbeyaz Topgül, emekli maaşı ve dükkan kiralarından biriktirdiği 500 bin lirayı, yapımı devam eden Merkez Camii ve Külliyesi için bağışladı. Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre,...

25 Aralık 2020 Cuma 18:10
Hayırsever biriktirdiği 500 bin lirayı cami ve külliye yapımı için bağışladı

SİVAS (AA) - Sivas'ta yaşayan 68 yaşındaki Gülbeyaz Topgül, emekli maaşı ve dükkan kiralarından biriktirdiği 500 bin lirayı, yapımı devam eden Merkez Camii ve Külliyesi için bağışladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Topgül, Kent Meydanı’nda yapımına başlanan Merkez Camisi ve Külliyesi'ne yardımda bulunmak için yaklaşık bir yıl önce niyet etti.

Cami ve külliyenin yapımı için emekli maaşı ve dükkan kiralarından 500 bin lira biriktiren Topgül, yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle bağışını teslim edemedi.

Tedavi altına alınan ve geçtiğimiz haftalarda ameliyat olan Topgül, kendisini evinde ziyaret eden Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin'e 500 bin lirayı teslim etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Topgül, yaklaşık 1 yıl önce kentte yeni bir cami yapılacağını duyduğunu belirtti.

"Çorba da benim de tuzum olsun istedim" diyen Topgül, "Yardım yapabilmek için niyet ettim. Parayı daha önce teslim edecektim ama araya rahatsızlığım girdi. Caminin de temelinin atılmasını bekledik. Çok şükür, rabbim ömür verdikçe yardımda bulunmaya devam etmek istiyorum. Rabbim hayrımızı kabul eylesin. İnşallah, bana dua edin.”

Topgül’e teşekkür eden Bilgin ise, "Hadis-i Şerif'te de buyrulduğu üzere ‘İnsanoğlu öldüğü zaman, bütün amellerinin sevabı da sona erer. Şu üç şey bundan müstesnadır; Sadaka-i câriye, istifade edilen ilim, kendisine dua eden hayırlı evlat.’ Rabbim sadakanızı kabul eylesin.” ifadelerini kullandı.

Bilgin, Topgül'ün bağışını Merkez Camisi ve Külliyesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği muhasibi Ali Kılıç’a makbuz karşılığında teslim etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.