HDP'li vekil Muazzez Orhan, terörist cenazesine katılmak istedi, izin verilmedi

İçişleri Bakanlığı, Van'daki terörist cenazesine katılım talep eden Muazzez Orhan'a izin vermedi. Gelişmeyi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından duyurdu.

28 Nisan 2022 Perşembe 11:15
HDP'li vekil Muazzez Orhan, terörist cenazesine katılmak istedi, izin verilmedi

Şırnak'ta iki gün önce 581 personelin katılımıyla Eren Abluka-5 Şehit Jandarma Er Şakir Elkovan Operasyonu başlatıldı. Operasyonun ilk gününde, Gabar Dağı Karageçit bölgesinde, 26 mağara ve 3 sığınakta, 1 el bombası, 3 obüs mühimmatı, 2 el yapımı patlayıcı, 1 EYP düzeneği, 2 piyade tüfeği şarjörü ile çok sayıda örgütsel doküman ve yaşam malzemesi ele geçirildi. Operasyonda çok sayıda da terörist etkisiz hale getirildi.

"HDP'Lİ VEKİLE CENAZE İZNİ VERİLMEDİ"

Bakan Soylu, Twitter hesabından öldürülen teröristlerden biri ile ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. Soylu, "Eren Abluka-5'te, etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin Van'daki cenazesine HDPKK Van Milletvekili Muazzez Orhan HDP-DBP İl Başkanları katılmak istemiş, aile dışındakilere izin verilmemiştir. HDPKK milletvekili ile kol kola olanlara, HDP'yi masanın altına saklayanlara duyurulur" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.