Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

KAYSERİ (AA) - Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Kayseri Temsilciliğince, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde şiddetle mücadele çağrısında bulunuldu.KADEM Kayseri Temsilcisi Sibel Karaosmanoğlu, dernek...

25 Kasım 2021 Perşembe 15:37
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

KAYSERİ (AA) - Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Kayseri Temsilciliğince, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde şiddetle mücadele çağrısında bulunuldu.

KADEM Kayseri Temsilcisi Sibel Karaosmanoğlu, dernek binasında düzenlenen programda yaptığı konuşmada, KADEM'in "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" kapsamında hazırladığı kampanyada, "Sevgi ile şiddet yan yana gelmez" mesajı verildiğini söyledi.

KADEM'in düzenlediği kampanyalarla kadına yönelik şiddet sorununa dikkat çektiğini ifade eden Karaosmanoğlu, şöyle konuştu:

"KADEM'in bu yıl verdiği mesajın amacı, özellikle son yıllarda aşk, sevgili, eş gibi kelimeleri sık sık cinayet, şiddet, ölüm gibi kelimelerle bir araya getiren hastalıklı yaklaşımların önüne geçebilmek. Medyaya yansıyan acı olaylar, özellikle şiddet mağdurlarının acıya katlanmak için çeşitli bahanelere sığındıklarını ortaya koyuyor. Oysaki sevgi, şiddet, cinayet, istismar ile yan yana gelemeyecek bir kavram. KADEM'in şiddet türlerinin yer aldığı ilişkilere odaklanan kampanyası da bu gerçekten yola çıkılarak hazırlandı."

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cüneyd Özdemir ise ilde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Özdemir, kadına yönelik şiddetle mücadele, erken yaşta zorla evlilik, finansal okuryazarlık ve kadınların ekonomik olarak güçlenmesi konu başlıkları altında 2018 yılından bugüne kadar 23 bin kişiye Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi tarafından eğitim verildiğini belirtti.

Programda, avukat Nuriye Şimşek de "şiddet türleri" konulu söyleşi yaptı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.