Kahramankazan'da salgın sürecinde öğrencilere öğretici çevrimiçi oyun

ANKARA (AA) - Kahramankazan Fatih Ortaokulu matematik öğretmeni Murat Taşkın, salgın sürecinde çocuklara internet üzerinden öğretici oyun desteği verdi. Türkiye ve Azerbaycan'daki 10 okuldan öğretmenlerin yer aldığı etkinlikte, "Matematikçi...

19 Ocak 2021 Salı 11:23
Kahramankazan'da salgın sürecinde öğrencilere öğretici çevrimiçi oyun

ANKARA (AA) - Kahramankazan Fatih Ortaokulu matematik öğretmeni Murat Taşkın, salgın sürecinde çocuklara internet üzerinden öğretici oyun desteği verdi.

Türkiye ve Azerbaycan'daki 10 okuldan öğretmenlerin yer aldığı etkinlikte, "Matematikçi Dedektifler" ve "Pandemi Sürecinde Çocuk ve Oyun" konulu 2 proje ile öğrencilerin öğrenme kabiliyetleri geliştiriliyor.

Taşkın, yaptığı açıklamada, oyun oynamanın çocuğun psikolojik, sosyal ve zihinsel gelişimini desteklediğini söyledi.

Oyunun çocuklar için önemli olduğunu belirten Taşkın, "Çocuğun kendini en rahat ifade ettiği yer oyundur. Çocuk oyunla büyür, oyunla olgunlaşır, oyunla gelişir. Çocuğa normal yollardan öğretemeyeceğiniz birçok şeyi oyunla öğretmeniz mümkündür. Bu kapsamda akıl ve zeka oyunları ile geleneksel oyunları oynatarak Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek projesine hizmet etmeyi planlıyoruz." dedi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.