Kahramankazan'da YKS'nin ikinci oturumu olan AYT heyecanı sona erdi

ANKARA (AA) - Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) tamamlandı.Komşu ilçelerden gelen öğrencilerin de katıldığı sınava, ilçe merkezinden katılan...

27 Haziran 2021 Pazar 15:52
Kahramankazan'da YKS'nin ikinci oturumu olan AYT heyecanı sona erdi

ANKARA (AA) - Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) tamamlandı.

Komşu ilçelerden gelen öğrencilerin de katıldığı sınava, ilçe merkezinden katılan Kahramankazanlı öğrenciler yaşadıkları yerde sınava girmenin heyecanını yaşadı.

Sınavların yapıldığı okul çevresinde yoğunluk oluştu. Bazı adaylar sınava son dakikada yetişti. Öğrenciler kontrollerin ardından sınav salonlarına alındı.

Sınav ilçede 10 okulda 2 bin 400 adayın katılımıyla gerçekleşti. Sınavlarda 350 öğretmen görev yaptı.

Sınavların yapıldığı okullarda incelemelerde bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Yıldırım, adaylara başarı diledi.

Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada üniversiteye giriş sınavlarının Kahramankazan’da ilk defa gerçekleştirildiğini belirterek, "Bu durum ilçede özellikle adaylar ve aileleri arasında sevinçle karşılandı. Öğrencilerimizin yaşadıkları yerde sınava girmeleri onları büyük oranda rahatlatmış oldu." dedi.

Öğrenci velisi Mustafa Öztürk, sınavın ilçede yapılmasından dolayı son derece mutlu olduklarını ifade etti.

Sınava girişte öğrencilere verilen kalem ve silgiler, sınav çıkışında, köy okullarına dağıtılmak üzere bağış olarak toplandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.