Kayseri Büyükşehir Belediyesi çocuklara 30 bin maske dağıttı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında çocuklarda farkındalık oluşturmak amacıyla kız ve erkeklere göre değişik renk ve tasarımlarda ürettiği 30 bini aşkın maskeyi çocuklara...

22 Aralık 2020 Salı 12:19
Kayseri Büyükşehir Belediyesi çocuklara 30 bin maske dağıttı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında çocuklarda farkındalık oluşturmak amacıyla kız ve erkeklere göre değişik renk ve tasarımlarda ürettiği 30 bini aşkın maskeyi çocuklara dağıttı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye bünyesinde faaliyet gösteren Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür AŞ (KAYMEK) eğitmenleri tarafından çocuklara özel 30 bini aşkın maske üretildi.

Üzerinde bulunan eğlenceli çizimleriyle çocukların günlük hayatlarında keyifle taşıyabilecekleri şekilde tasarlanan maskeler aynı zamanda çocuklarda pandemiye karşı farkındalık oluşturuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, bu süreçte çocukların psikolojisini ve duygularını da göz önünde bulundurduklarını belirtti.

Uzmanlar tarafından çocukların, "süper taşıyıcılar" olabileceklerinin ortaya konulduğuna dikkati çeken Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"Çocuklarımız ebeveynleri tarafından market, pazar alışverişi veya alışveriş merkezlerine götürülüyorlarsa, kreşlere bırakılıyorsa, bir şekilde kalabalık ve riskli ortamlarda bulunduruluyorsa mutlaka maske takmalılar. Ve çocuklarımız, kısıtlamalar kapsamında dışarıda bulundukları süre içerisinde ya maske takmayı sevmiyor ya da korkuyor. Bu tür olumsuz durumları, olumluya çevirmeliyiz. Çocuklarımıza bu durumun bir ceza olmadığı, bir süreçten geçildiği ve tedbirler kapsamında maske takılması, sosyal mesafeye ve temizliğe dikkat edilmesi gerektiği anlatılmalıdır. Bu kapsamda KAYMEK eğitmenlerimiz tarafından çocuklarımızın duygularına yönelik ve onları özendirici 30 bini aşkın maske ürettik ve dağıttık."

Çocukların bu özel maskeleri çok sevdiğini aktaran Büyükkılıç, "Bugüne kadar çocuklarımız pandemi koşullarında hep gündemimizde oldu ve olmaya devam edecek. Buradan bir kez daha çocuklarımıza ve gençlerimize hatırlatmada bulunalım. Sevgili yavrularımız, ne olur maske, mesafe, temizlik kuralını asla göz ardı etmeyelim." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.