Kayseri Valisi Günaydın'ın Gaziler Günü mesajı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Vali Günaydın, mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e "gazilik" unvanı ile "mareşal"...

17 Eylül 2021 Cuma 17:54
Kayseri Valisi Günaydın'ın Gaziler Günü mesajı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Günaydın, mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e "gazilik" unvanı ile "mareşal" rütbesinin verilişinin 100. yıl dönümünü ve kahraman gazilerin, "Gaziler Günü"nü hep birlikte idrak ettiklerini ifade etti.

Vatan, bayrak, ezan, bağımsızlık ve mukaddes değerleri uğruna çıkılan yolda geri dönmeyi düşünmeyen kahraman şehitler ve gazilerin bu cennet vatanın gerçek sahipleri olduğunu vurgulayan Günaydın, şunları kaydetti:

"Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, vatandaşlarımızın huzuru, güvenliği ve esenliği için büyük bir şerefle görev yaparak gazilik mertebesine ulaşan kahramanlarız, aziz şehitlerimizle birlikte gurur kaynağımız, vefanın, sadakatin, vatan sevgisinin ve bağımsızlık tutkusunun simge ve zirve isimleri olmuşlardır. Bizler, kalbimizin en müstesna yerine konumlandırdığımız aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin fedakarlıklarını, kahramanlıklarını sonsuza kadar unutamayacağız. Onlarla ne kadar gurur duysak, kahramanlıklarıyla ne kadar övünsek azdır. Uğruna büyük bedeller ödediğimiz cennet vatanımız, bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin en kutsal emanetidir. Bu mukaddes mirası canımız pahasına korumak, şehitlerimize ve gazilerimize olan vefa borcumuzdur.

Aziz şehitlerin fedakar yakınlarının ve kahraman gazilerin bugüne kadar olduğu gibi bütün imkanları ile yanlarında olmaya devam edeceklerini vurgulayan Günaydın, "Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bütün şehitlerimizi ve vefat eden kahraman gazilerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyor, hayatta olan kahraman gazilerimize ve değerli ailelerine sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.