Kayseri'de 14 Mart Tıp Bayramı etkinliklerle kutlandı

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Kızılay Kayseri Hastanesinden yapılan açıklamaya göre, "Hilal-i Ahmer'den Kızılay'a 14 Mart Tıp Bayramı" sergisi, sanatseverlere...

14 Mart 2022 Pazartesi 17:08
Kayseri'de 14 Mart Tıp Bayramı etkinliklerle kutlandı

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Kızılay Kayseri Hastanesinden yapılan açıklamaya göre, "Hilal-i Ahmer'den Kızılay'a 14 Mart Tıp Bayramı" sergisi, sanatseverlere kapılarını açtı.

Tıp Bayramı kapsamında Kızılay iştiraki hastanelerde eş zamanlı sanatseverlerle buluşan sergide, Haluk Perk ve Kızılay koleksiyonlarından fotoğraflar ve önemli belgeler yer alıyor.

Açılışın ardından hastanede görev yapan doktorlara plaket verildi.

- ERÜ'de "Tıp Bayramı" Kutlandı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi tarafından "14 Mart Tıp Bayramı" kapsamında tören düzenlendi.

Sabancı Kültür Sitesi'nde düzenlenen törende konuşan Kayseri Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Mehmet İlhan Şahin ve Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Orhan Yıldız, bayramın tarihçesi hakkında bilgi verdi.

Tıp Bayramı'nı kutlayan ERÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Borlu ise, "Hiçbir meslek grubunda olmadığı kadar, Türk hekimlerine dünyanın birçok yerinden teveccüh gösteriliyorsa, bunun sebebi hekimlerin 'Hayatta en hakiki mürşit ilimdir' inancıyla, bilimin gereklerini yerine getirerek ve ölçüde, tartıda hile yapmadan yetiştirilmeleridir." ifadelerini kullandı.

Etkinlik, dönem 1 ve dönem 2 öğrencilerine önlük giydirilmesinin ardından sona erdi.

- Başkan Büyükkılıç, doktorlarla resim sergisi açtı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, KAYMEK tarafından hazırlanan "Sağlık, Sanat Hayattır" serginin açılışını doktorlarla birlikte yaptı.

Başkan Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi girişinde, 14 farklı eserin yer aldığı resim sergisinin açılışını oğlu Dr. Enes Büyükkılıç, Kayseri Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İsmail Altıntop, başhekim yardımcıları ve doktorları ile yaptı.

KAYMEK tarafından anlamlı bir sergi açıldığını ifade eden Büyükkılıç, "Hastanemizin kıymetli çalışanlarını, her kademedeki dostlarımızı tebrik ediyor, sağlıklı, hayırlı daha nice 14 Mart Tıp Bayramlarına yetişmelerini temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.