Kayseri'de 2022 yılı kış ortası su kuşu sayımı yapıldı

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Kış Ortası Kuş Sayımı (KOKS) Tuzla Palas Gölü, Hürmetiçi Sazlığı ve Sultan Sazlığı Milli Parkı'nda gerçekleştirildi.Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya...

25 Ocak 2022 Salı 13:16
Kayseri'de 2022 yılı kış ortası su kuşu sayımı yapıldı

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Kış Ortası Kuş Sayımı (KOKS) Tuzla Palas Gölü, Hürmetiçi Sazlığı ve Sultan Sazlığı Milli Parkı'nda gerçekleştirildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, su kuşlarının mevsimsel göçünün en az olduğu ocak ayındaki sayımda, kuşların türler bazında popülasyon değişimi, sulak alan ekosisteminde alan-oran dağılımı ve canlılığı tehdit eden unsurlar tespit edildi.

Çalışmalarda çamurcun, angıt, yeşilbaş, ve turna kuşlarının yoğun olduğu gözlemlendi.

Sayım, biyolog Gülhan Kurtyemez, ziraat mühendisi Selçuk Sunulu, orman muhafaza memuru Uğur Kara ve araştırmacı Mehmet Ünlü tarafından gerçekleştirildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.