Kayseri'de AA'nın 102'nci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajları yayımlandı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, Anadolu Ajansının (AA) 102'nci kuruluş yıl dönümü...

06 Nisan 2022 Çarşamba 13:20
Kayseri'de AA'nın 102'nci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajları yayımlandı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, Anadolu Ajansının (AA) 102'nci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç mesajında, Milli Mücadele'nin başladığı süreçte halkın sesini ve bu mücadeledeki haklılığını tüm dünyaya duyurmak için Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla 6 Nisan 1920'de kurulan AA'nın yıl dönümünü kutladı.

AA'nın hizmetleriyle köklü bir kuruluş olmayı sürdürdüğünü belirten Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"Milletimizi doğru ve eksiksiz bilgilendirme görevini, istiklal mücadelemiz esnasında olduğu gibi bugün de devam ettiren Anadolu Ajansı, yaygın haber ağı ile halen Türk ve dünya basını için güvenilir bir haber kaynağı olmaya devam ediyor. Milli haber ajansımız AA, asırlık tecrübesiyle her geçen yıl kendini daha da yenileyen, işini layıkıyla yapan, teknolojiyi ve dijital dünyayı en iyi şekilde kullanan bir haber ajansı olurken Türkiye'deki iletişim fakültelerinde lisans eğitimlerini sürdüren genç gazeteci adayları ve Türk basını için habercilik alanında bir okul niteliği taşımaya da devem ediyor. Bu duygu ve düşüncelerle 102. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Anadolu Ajansının kuruluşunda emeği geçenleri rahmetle ve şükranla anıyor, kurumun ve tüm çalışanlarının tarafsız, güvenilir, objektif ve ilkeli faaliyetlerinin devamını diliyorum."

- Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa da Twitter hesabından, "Doğru, dürüst, objektif, güvenilir ve nitelikli habercilik anlayışı ile Türkiye'yi dünyaya, dünyayı da Türkiye'ye taşıyan ve 102 yıldır faaliyetlerine kesintisiz olarak devam eden Anadolu Ajansını gönülden tebrik ediyor, daha nice 102 yıllara diyorum." paylaşımıyla AA'nın 102'nci yılını kutladı.

- Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kösedağ

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Metin Kösedağ da mesajında, AA'nın yurt içinde ve dışındaki yaygın haber ağıyla Türk basınının en önemli bilgi kaynağı olduğunu belirtti.

Milli Mücadele yıllarında kurulan, Cumhuriyet'in her aşamasına, Türkiye'nin gelişme ve ilerleme sürecindeki her adımına tanıklık eden AA'nın, hizmetleriyle ülkeyi gururlandıran köklü bir kuruluş olduğunu ifade eden Kösedağ, AA'da çalışan meslektaşlarının kuruluş yıl dönümünü kutladı.

AA'nın habercilik alanında daima güvenilir kaynak olmayı başardığını aktaran Kösedağ, şunları kaydetti:

"Milletimizi doğru ve eksiksiz bilgilendirme görevini devam ettirerek kuruluş felsefesine bağlı olduğunu gösteren AA, etkinliği ve gücüyle dünyanın sayılı haber ajanslarından biri olmayı başarmıştır. Türkiye'nin gelişme ve ilerleme sürecindeki her adımına tanıklık eden AA, hizmetleriyle ülkeyi gururlandıran köklü bir kuruluş haline gelmiştir. Sadece ülkemizin değil, dünya çapında en güvenilir kuruluşlar arasında yer bulan Anadolu Ajansı, köklü geçmişi ile yaptığı haberlerle başarılarını tescillemiştir. Doğru ve güvenilir habercilik anlayışı içinde görevlerini büyük bir sorumlulukla yurt içinde ve dışında başarıyla yerine getiren, zaman kavramı gözetmeden her koşulda görevlerini fedakarca yürüten Anadolu Ajansı'nın çok değerli çalışanlarına başarı dileklerimle sevgi ve selamlarımı iletiyorum. Anadolu Ajansı'nın kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, bu meşakkatli görevi yürüten tüm çalışanlarını da tebrik ediyorum."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.