Kayseri'de HES kodunu toplu ulaşım kartlarıyla eşleştirmeyenler kartlarını kullanamayacak

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ulaşımda HES kodunun toplu taşıma kartlarıyla eşleştirilmesi gerektiğini belirterek, "Ulaşım sistemimizde 1 milyon 35 bin kart tanımlı. Toplu ulaşımı güncel...

09 Kasım 2020 Pazartesi 14:59
Kayseri'de HES kodunu toplu ulaşım kartlarıyla eşleştirmeyenler kartlarını kullanamayacak

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ulaşımda HES kodunun toplu taşıma kartlarıyla eşleştirilmesi gerektiğini belirterek, "Ulaşım sistemimizde 1 milyon 35 bin kart tanımlı. Toplu ulaşımı güncel kullanan ve kartında hareketlilik gözüken 845 bin kişiden ise sadece 35 bini HES kodunu tanımlayarak kartlarını kişiselleştirdi. Vatandaşlarımız kartlarını kişiselleştirsin, mağdur olmasın." ifadelerini kullandı.

Başkan Büyükkılıç, yaptığı yazılı açıklamada, pandemi sürecinin en başından beri raylı sistem araçları, otobüsler ve durakların temizliğini titizlikle yaptıklarını, vaka sayısının artmasıyla birlikte toplum sağlığını her şeyin önünde tutan bir anlayışla Türkiye'ye örnek olacak şekilde 1 ay süreyle ayakta yolcu almadıklarını anımsattı.

Karantinada olması gerekirken dışarıya çıkan vatandaşların tespitine yönelik elzem olan HES kodu uygulamasını toplu ulaşımda da faaliyete geçirmek için kapsamlı teknik altyapı çalışması yürüttüklerini anlatan Başkan Büyükkılıç, vatandaşların "kayseriulasim.com/heskodkayit" sitesinden kodlarını toplu ulaşım kartlarıyla eşleştirmeleri gerektiğini aktardı.

Geçtiğimiz hafta toplu ulaşım ile ilgili HES kodu uyarısı yapıldığını ancak çok sayıda vatandaşın toplu taşıma kartlarının HES kodu ile eşleştirmediğinin tespit edildiğini ifade eden Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"1 milyon 35 bin karttan ocak 2019 - ocak 2020 arası hareket görmüş 845 bin kart tespit edildi. 845 bin karttan bugüne kadar 35 bin kartın HES kodu eşleştirilmesi yapıldı. 815 bin kartın ise hala eşleştirilmesi yapılmadı. 15 Kasım'a kadar kartlar kişiselleştirilmezse kesinlikle toplu taşıma araçlarında kullanılamayacak. Hemşehrilerime sesleniyorum, kişiselleştirin, mağdur olmayın."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.