Kayseri'de İtfaiye Haftası etkinlikleri

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı, İtfaiye Haftası dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti.Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye...

27 Eylül 2021 Pazartesi 16:08
Kayseri'de İtfaiye Haftası etkinlikleri

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı, İtfaiye Haftası dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Metin Kızılkan, Başkan Büyükkılıç'a itfaiye flaması ile yangın söndürme cihazı hediye etti.

İtfaiye Daire Başkanı Kızılkan ve teşkilat mensupları ile başkanlık makamında bir süre görüşen Büyükkılıç, itfaiye teşkilatının vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak için büyük bir gayret ile çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Fedakarca çalışmalardan dolayı itfaiyecileri tebrik eden Büyükkılıç, "Son süreçte orman yangınlarıyla ilgili şehrimizin dışında olmasına rağmen fedakarca bir an evvel oraya ulaşıp, orada da yaptıkları çalışmalar ile ilgili bizlere gelen teşekkürleri görünce ayrı bir minnet duyuyoruz. Her birini ayrı ayrı tebrik ediyor, alnından öpüyorum. Nice 95'li yıllar diliyorum. Sağ olun, var olun." ifadelerini kullandı.

İtfaiye Daire Başkanı Kızılkan da Kayseri İtfaiyesi'nin 95. yılı, Türk İtfaiye Teşkilatı'nın ise 307. kuruluş yıldönümü olduğunu anımsattı.

- OSB'de yangın tatbikatı

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, sigorta firmalarının Kayseri bölge müdürlükleri ve acentelerle bir araya geldi.

OSB İtfaiye Müdürlüğü'nde sigortacılarla gerçekleştirilen toplantıda İtfaiye Müdürü Abdurrahman Yaprak tarafından OSB itfaiyesinin ekip ve ekipman durumu, yangınlara müdahale konusunda bilgi verildi.

Toplantıda konuşan Nursaçan, İtfaiye Teşkilatı'nın 307'inci kuruluş yılını ve İtfaiye Haftasını kutladı.

Nursaçan, "Doğal afetleri değilse de insan kaynaklı kazaları önlememiz ya da asgari düzeye indirmemiz de mümkün. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi itfaiyesi böyle bir kaygı ile bu noktaya geldi. Buradan, sizlerin huzurunda açıkça ifade ediyorum ki, Kayseri OSB İtfaiyesi, Türkiye'nin en modern itfaiye teşkilatlarından biri haline gelmiştir." ifadelerini kullandı.

Sanayicilerin ve çalışanların güvenliği için pek çok çalışmayı devreye aldıklarını anlatan Nursaçan, şunları kaydetti:

"Bunlardan biri gezici güvenlik devriyesi. Sürekli devriye gezen güvenlik görevlilerimiz art niyetli kişilere karşı önemli bir caydırıcılık oluşturmaktadır. Ayrıca Kayseri Organize Sanayi Bölgesinde kamera görüntü yönetim sistemi de bulunmaktadır. Organize Sanayi Bölgesi 250’yi aşkın güvenlik kamerası ile 24 saat izlenmektedir. Kamera görüntü yönetim sistemimizin takibi OSB'deki polis merkezimiz tarafından da izlenmekte. Bunun yanı sıra OSB'nin 9 giriş ve çıkış noktasına 18 plaka tanıma sistemi kurulmuştur. Tüm bu çalışmalarla Kayseri Organize Sanayi Bölgesinin güvenliğini en üst noktaya çıkardık."

Başkan Nursaçan, sigortacılardan güvence konusunda destek isteyerek, "Fabrikalarımızla ilgili sigorta poliçelerinizi oluştururken üretimden yana tavır göstermenizi arzu ediyoruz. Bu gayreti göstereceğinize yürekten inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Toplantı sonrası İtfaiye Müdürlüğü bahçesinde yangın tatbikatı yapıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.