Kayseri'de yeni adli yıl dolayısıyla tören düzenlendi

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de 2021-2022 adli yılının açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.Kayseri Adalet Sarayı önünde düzenlenen törende konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, Türkiye Cumhuriyeti'nin insana dokunan en...

01 Eylül 2021 Çarşamba 16:15
Kayseri'de yeni adli yıl dolayısıyla tören düzenlendi

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de 2021-2022 adli yılının açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Kayseri Adalet Sarayı önünde düzenlenen törende konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, Türkiye Cumhuriyeti'nin insana dokunan en önemli özelliklerinden birisinin hukuk devleti olduğunu belirtti.

Akın, adliyenin ihtiyaçlara cevap veren modern binasında yeterli sayıda hakim, savcı ve personel ile Adalet Bakanlığının önümüzdeki süreçte tüm adliyelerde uygulamaya geçirmeyi planladığı ön büro ve mahkeme yönetim sistemi, arabuluculuk merkezi, uzlaştırma ve seri muhakeme büroları ile adalet hizmetini hızlı, etkin ve adil bir şekilde sunmaya devam ettiğini belirtti.

Geçen yıl 3 bin 390 soruşturma evrakının uzlaştırıldığını anlatan Akın, şunları kaydetti:

“Bütün dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 ile ilgili adliyemizde ve 7 ceza infaz kurumumuzda gerekli tüm tedbirleri titizlikle almaya devam ediyoruz. Pandemi, soruşturma ve yargılama faaliyetlerimizi aksatmamış, 2020 yılında bir süre bir kısım işlemlere ara verilmesine rağmen Cumhuriyet Başsavcılığımızın yüzde 95 oranında, ceza ve hukuk mahkemelerimizin ise yüzde 93 oranında hedef sürelerine uyduklarını görüyoruz. Yine 2020 yılında yüzde 92 oranla 3 bin 390 soruşturma evrakı uzlaştırma ile neticelendirilmiştir. Kişilerin masumiyeti ilkesini korumak amacıyla geçtiğimiz yıl Cumhuriyet Başsavcılığımıza gelen ihbar ve şikayetlerin yüzde 12'si olan 7 bin 739 evrak, genel ve soyut nitelikte kabul edilerek ihbar kaydı üzerinden SYOK ile sonuçlandırılmıştır."

Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz ise adaletin mülkün temeli olduğunu belirtti.

Adaletin önemine dikkat çeken Yavuz, "İddia makamında bizler, savunma makamında avukat meslektaşlarımız, karar merciinde hakimlerimiz ve mahkeme başkanlarımız ile birlikte inşallah bize bağlı olan Kayseri'miz, Yozgat'ımız, Sivas'ımız ve diğer illerimiz ile birlikte bu süreci hep beraber yürüteceğiz. Temel mantığımız, temel ilkemiz tüm hakim, savcılarımız ile beraber bu yönde olacak." ifadelerini kullandı.

Baro Başkanı Cavit Dursun da hukukun üstünlüğü ve hukuk devleti ilkesinin binlerce yıllık insanlık tarihinin ortak mirası olan ilkeler olduğunu kaydetti.

Cumhuriyetin kendilerine kazandırdığı çok kıymetli değerler ve kurucu felsefeye sahip olduklarına dikkat çeken Dursun, 2021-2022 adli yılının ülke, yargı ve halk için hayırlara vesile olmasını diledi.

Programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Adalet Komisyonu Başkanı Hacı Mustafa Yazıcı, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Dursun Büyükbaş, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, hakim, savcı, avukat ve adliye çalışanları katıldı.

Anahtar Kelimeler:
KayseriTörenAdli Yıl
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.