Kayseri'den kısa kısa

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yürüttüğü 200 milyon TL'lik Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi'nde hak sahipleri ile uzlaşma görüşmeleri başladı.Belediyeden yapılan yazılı...

19 Ekim 2021 Salı 14:45
Kayseri'den kısa kısa

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yürüttüğü 200 milyon TL'lik Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi'nde hak sahipleri ile uzlaşma görüşmeleri başladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın girişimleriyle Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile yürütülen projeye ilişkin riskli alan ilanı yapılan alanda bulunan hak sahipleri ile mevcut taşınmazları karşılığında, günümüz modern ihtiyaçlarına göre tasarlanmış konutlara göre uzlaşma görüşmelerine ilgi yoğun oldu.

Güvenli, sosyal ve ekonomik değerleri geliştirici, afet riskine önlem alınacak nitelikte bir kentsel dönüşüm uygulaması olan Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi uzlaşma görüşmeleri, Büyükşehir Belediye Meclis Kararı doğrultusunda uygulama esaslarına göre yapılıyor.

Tüm hak sahipleri ile eşit ve şeffaf uzlaşma görüşmeleri gerçekleştirilirken, uzlaşma görüşmeleri için gelen vatandaşlara, belediye personelleri maket üzerinden yeni yaşam alanları ve uzlaşma detayları hakkında bilgiler veriyor.

Mevcut alandaki yapıların tamamının ruhsatsız oluşu, afet riski altında bulunuyor olması, ayrıca bölgede çok ciddi güvenlik problemleri ve imar uygulamalarının yapılamaması sonucu sosyal alanların oluşturulamaması, dönüşümün temel nedenlerini ve gerekliliğini gösteriyor.

Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, tüm hak sahiplerini uzlaşma görüşmeleri için Belediye Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığına bekliyor.

- KAYMEK Mostar'da ebru atölyesi düzenledi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür AŞ (KAYMEK), Bosna Hersek'teki kardeş şehir Mostar'da düzenlediği ebru atölye çalışması ile miniklerin gönüllerine dokundu.

KAYMEK Mostar ve Mostar Yunus Emre Enstitüsü işbirliğinde ebru atölye çalışması yaptı.

Minik öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılanan çalışmada, çocuklar ebru yapmayı deneyimledi. Ebru yapımı için ne tür malzemeler kullanıldığını öğrenen çocuklara eğitmenler tarafından geleneksel sanatımız olan ebru hakkında bilgiler de verildi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.