Kayseri'den kısa kısa

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli ile sağlık yatırımlarını değerlendirdi.Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Sağlık Müdürlüğünde...

09 Aralık 2021 Perşembe 14:19
Kayseri'den kısa kısa

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli ile sağlık yatırımlarını değerlendirdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Sağlık Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantıda Büyükkılıç, Kayseri'nin sağlık turizminde iddialı olduğunu ve hizmet anlamında yeterli altyapısı bulunduğunu belirtti.

- AFAD'dan öğrencilere eğitim

Kayseri İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) arama kurtarma ekibi, Nuh Naci Yazgan Üniversitesinde (NNYÜ) temel afet, farkındalık ve gönüllülük eğitimi verdi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, AFAD Şube Müdürü Hasan Say, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünün gönüllülük çalışmaları dersi kapsamında gerçekleştirilen eğitim programına katıldı.

Say, deprem, heyelan, sel, çığ ve yangın gibi afetler çerçevesinde, afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Deprem anında dayanıklı alanlarda cenin pozisyonunda nasıl beklenileceği öğrencilere gösterildi.

AFAD görevlisi Kadir Göveç ise kurtarma sırasında kullanılan ipleri tanıttığı öğrencilere gemici, üzengi ve yarım kazık gibi düğüm tekniklerini uygulamalı anlattı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.