Kayseri'den kısa kısa

KAYSERİ (AA) - Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür AŞ (KAYMEK), 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında "15 Temmuz Türkiye Aşkına Sanat Sergisi" açacak.Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, sergi, 23...

14 Temmuz 2022 Perşembe 15:05
Kayseri'den kısa kısa

KAYSERİ (AA) - Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür AŞ (KAYMEK), 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında "15 Temmuz Türkiye Aşkına Sanat Sergisi" açacak.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, sergi, 23 el sanatı branşında 60 sanat eseri ile 15 Temmuz destanını anlatacak.

Sergide, şehit Ömer Halisdemir’in silueti ile 251 şehidin isminin ve resminin yer aldığı Türkiye haritası ile farklı eserler yer alacak.

- Melikgazi'de 35 taşınmaz ihaleyle satılacak

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, mülkiyeti belediyeye ait olan 35 taşınmaz için açık teklif usulüyle satış ihalesi yapacaklarını bildirdi.

Palancıoğlu, ihalenin 27 Temmuz Çarşamba günü saat 14.00’te yapılacağını Kazımkarabekir, Battalgazi, Anbar, Mevlana ve Tacettinveli mahallelerinde bulunan taşınmazları satışa sunacaklarını aktardı.

- Kayseri'deki saat kulesi gurbetçilerin irtibat merkezi oldu

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, II. Abdülhamit Han tarafından yaptırılan tarihi saat kulesini "Avrupa’daki Kardeşlerimizin İrtibat Merkezi" olarak açtı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, yurt dışında yaşayan Kayserililerin memleketlerine geldiklerinde sorun yaşamamaları ve danışmanlık hizmeti alabilmeleri adına irtibat merkezi projesi hayata geçirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 2 ay önce Hollanda ziyareti sırasında gurbetçilerin irtibat bürosu talebinde bulunduklarını hatırlattı.

Büyükkılıç, "Biz de Abdülhamit Han hazretlerinin şehrimize armağanı olan saat kulemizin altını, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin danışma bürosu olarak hayata geçirdik. İnşallah en güzel hizmet böylece verilmiş olacak. Burası yaz kış hizmetinizde." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.