Kendilerini telefonda polis olarak tanıtıp dolandırıcılık yapan 4 şüpheli tutuklandı

04 Ekim 2023 Çarşamba 17:57
Kendilerini telefonda polis olarak tanıtıp dolandırıcılık yapan 4 şüpheli tutuklandı

ANKARA (AA) - Başkentte, kendilerini polis olarak tanıttıkları kişiyi dolandırmak isteyen 4 şüpheli tutuklandı.

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı, 67 yaşındaki S.Ç'nin, "emniyet müdürlüğünden başkomiser olarak tanıtan kişilerin kendisini aradıklarına ve ikametinde çalıntı altın ve döviz bulunduğunu söyleyerek incelemek için el koyduklarına" dair suç duyurusu üzerine soruşturma başlattı.

Başsavcılığın talimatıyla polis ekipleri, olaya karıştıklarını tespit ettiği İ.A, D.A, U.E.K, E.K, ve H.D'yi gözaltına aldı.

Şüphelilerin ikametlerinde müştekiye ait 300 bin lira değerinde altın ve döviz ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerin ardından Batı Adliyesi'ne sevk edilen şüphelilerden E.K. savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılırken İ.A. D.A. U.E.K ve H.D. çıkarıldıkları nöbetçi sulh mahkemesince "kişinin kendisini kamu görevlisi olarak tanıtması suretiyle dolandırıcılık" suçundan tutuklandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.