Kiğılı'dan "Yeniliyoruz" mesajlı farkındalık projesi

- Kiğılı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Türkiye'deki birçok mağazasının vitrinini kadına karşı şiddet haberleri ve kadınların başarı hikayeleriyle kapladı - Kiğılı Pazarlama Direktörü İlkay Keleş: - "Hedef kitlesi yüzde 80 erkek olan bir erkek giyim markası olarak şiddete uğrayan kadınların bir nebze de olsa sesi olmak istedik ve vitrinlerimizi, kadına şiddet ve eşitsizlik haberleriyle dolu gazete kupürleri ile kapladık"

08 Mart 2022 Salı 11:04
Kiğılı'dan

İSTANBUL (AA) - MEHMET KADİR KILINÇ - Kiğılı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için "Yeniliyoruz" mesajlı farkındalık projesi kapsamında, Türkiye'deki birçok mağazasının vitrinini kadına karşı şiddet haberleri ve kadınların başarı hikayeleriyle kapladı.

Kiğılı, toplumsal farkındalığa dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirdiği projede mağazalarının vitrinlerini gazete kupürleriyle donattı.

Kiğılı Pazarlama Direktörü (CMO) İlkay Keleş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde vitrinlerinde aslında başarılı kadınların hikayelerine yer vermek istediklerini ancak bu haberlerin kadına şiddet ve eşitsizlik haberlerinin gölgesinde kaldığını gördüklerini söyledi.

Hedef kitlesi yüzde 80 erkek olan bir erkek giyim markası olarak şiddete uğrayan kadınların bir nebze de olsa sesi olmak istediklerini ve vitrinlerini, kadına şiddet ve eşitsizlik haberleriyle dolu gazete kupürleri ile kapladıklarını belirten Keleş, "Türkiye'nin birçok noktasındaki mağazalarımızın vitrinlerini bu haberlerle kapladık. Eskiden vitrinler ve mağazalar yenilenirken gazete kupürleriyle kaplanırdı. Şu anda yeni imaj görselleriyle kaplanıyor. Biz de buradan yola çıkarak şiddet ve eşitsizlik haberleriyle dolu gazete kupürleriyle vitrinlerimizi kapladık." dedi.

- "Şiddet gören kadınların sesi olmak istedik"

İlkay Keleş, uzaktan bakıldığında mağazanın yenileniyormuş gibi gözüktüğünü ancak yaklaştıkça bu haberlerin kadına şiddet ve eşitsizlik haberleri olduğunun anlaşıldığını aktararak, şunları kaydetti:

"'Yeniliyoruz' yazısını boş bıraktık ve yeniliyoruz metaforuna aslında atıfta bulunduk. Yeniliyoruz boşluğundan bakıldığında ise arka tarafta kadınların başarı hikayeleriyle giydirilmiş mankenler ve haberleri görülüyor. Burada da güzel bir farkındalık yarattığımıza inanıyoruz. Çünkü son 3 gündür bu projemiz yayında. Türkiye'nin birçok noktasında kadın ve erkek müşteriler buraların resimlerini çekiyor. Umuyorum, ufak da olsa bu proje kadına şiddet ve eşitsizliğe farkındalık olarak bir adım olur ve kadına şiddetin olmadığı bir Kadınlar Günü kutluyor oluruz."

Erkek giyim markası olarak Dünya Kadınlar Günü'nde her yıl bir projeye imza attıklarını, önceki projelerinin "hayat müşterek" simgesi olduğunu, tüm ürünlerin yıkama talimatlarına "eşittir" simgesi koyduklarını anlatan Keleş, "Bu simgeyle yıkama işlerinin sadece kadınlara ait olmadığı ve hayatın müşterek olduğunu anlatmıştık ve bütün kıyafetlerimizde hala mevcut. Bu sene de kadına şiddet haberlerinin çok öne çıktığı bir dönemdi. O yüzden şiddet gören kadınların sesi olmak istedik. Bir erkek markası olarak da toplumun her kesimine seslenmek istedik." diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.