Kırgızistanlı öğrenciler CÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldız'a Kırgız pilavı ikram etti

SİVAS (AA) - Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nin (CÜ) çeşitli bölümlerinde eğitim gören Kırgızistanlı öğrenciler, yörelerine has Kırgız pilavı hazırlayarak Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız'a ikram ettiler.CÜ'den yapılan açıklamada,...

24 Aralık 2021 Cuma 17:33
Kırgızistanlı öğrenciler CÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldız'a Kırgız pilavı ikram etti

SİVAS (AA) - Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nin (CÜ) çeşitli bölümlerinde eğitim gören Kırgızistanlı öğrenciler, yörelerine has Kırgız pilavı hazırlayarak Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız'a ikram ettiler.

CÜ'den yapılan açıklamada, Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, Uluslararası İlişkiler Ofisi Toplantı Salonunda Kırgız öğrencilerle bir araya geldi.

Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri Bölümü öğrencileri Elzat Gapirova ve Asel Bekeşova, Yıldız ve katılımcılara Kırgız pilavının yapılışı ve nasıl ortaya çıktığı hakkında bilgiler verdi.

Yabancı uyruklu öğrenciler ile bir süre sohbet eden Yıldız, daha sonra öğrencilerin ikram ettiği Kırgız pilavından tattı.



Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.