Kırıkkale Valisi Sezer ve Belediye Başkanı Saygılı'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Valisi Yunus Sezer ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Vali Sezer, mesajında, sevgiyi, fedakarlığı, merhameti ve duyarlılığı temsil eden kadınların huzurlu...

07 Mart 2021 Pazar 12:47
Kırıkkale Valisi Sezer ve Belediye Başkanı Saygılı'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Valisi Yunus Sezer ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Sezer, mesajında, sevgiyi, fedakarlığı, merhameti ve duyarlılığı temsil eden kadınların huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşları olduğunu belirtti.

Milli Mücadele'de sergilenen kahramanlıkların içinde yer alan, ülkenin istikbali ve istiklali uğruna canlarını ortaya koyan kadınların, ülkemizin gelişmesinde ve ilerlemesinde büyük emekleri bulunan, toplumsal ve ekonomik yaşamdaki gelişmelerin en temel öğesi olarak ön plana çıktığını aktaran Sezer, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Millet ve devlet yapılanmamızın odağında yer alan, tüm zor şartlarda fedakarlıklarını esirgemeyen kadınlarımız, hayatın her alanında çalışmalarıyla elde ettiği başarıları bizlere göstermiştir. Bugün kadınlarımızın yaşadığı en büyük sorun, hepimizi derinden üzen kadına yönelik şiddettir. Şiddetin hiçbir türü insanlık onuruyla bağdaşmazken kadına yönelik şiddet asla tasvip edilemez. Dünyada kadın hakları ve sorunlarına dikkat çekmek üzere kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün bu farkındalığı en iyi şekilde hissettirmesini temenni ediyorum."

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı da kadınların toplumsal yapının ve aile bütünlüğünün teminatı, başarılı ve mutlu nesiller yetiştirilmesinde de en büyük pay sahipleri olduğunu vurguladı.

Kadınların geçmişten geleceğe tarih sayfalarında hep en önemli rolü üstlendiklerine dikkati çeken Saygılı, şunları kaydetti:

"Kadına hak ettiği değeri veren toplumların ekonomik kalkınmada ve medeniyet yarışında hep önde oldukları gözüküyor. Cumhuriyetimizin kuruluşundan itibaren ve özellikle de son yıllarda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde ülkemizde kadınlarımıza yönelik çalışma hayatı, eğitim ve sağlık başta olmak üzere tüm alanlarda kadınlarımızın temel hakların ve toplumsal konumunu güçlendirmek için reform niteliğinde çok sayıda düzenleme yapılmıştır."

Saygılı, istiklal ve demokrasi mücadelesinde şehit olan kadınları rahmet ve minnetle yad ederek, hayattaki en değerli varlıklarını vatan uğruna toprağa veren şehit anneleri başta olmak üzere tüm kadınların gününü kutladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.