Kırıkkale Valisi Tekbıyıkoğlu'ndan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.Tekbıyıkoğlu, mesajında, 29 Ekim 1923'te ilan edilen Cumhuriyetin 98'inci kuruluş yıl dönümünü büyük bir gurur ve...

28 Ekim 2021 Perşembe 16:23
Kırıkkale Valisi Tekbıyıkoğlu'ndan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Tekbıyıkoğlu, mesajında, 29 Ekim 1923'te ilan edilen Cumhuriyetin 98'inci kuruluş yıl dönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutladıklarını belirtti.

Cumhuriyet tarihinde, aziz milletin en zor şartlarda dahi yeniden nasıl ayağa kalkabildiğini tüm dünyaya gösterdiğini vurgulayan Tekbıyıkoğlu, şunları kaydetti:

"Yedi düvele karşı yokluk içinde vatan ve bayrak uğruna verilen bu mücadele, hürriyeti ve onurundan taviz vermektense ölmeyi tercih eden bir milletin şahlanışıyla adeta küllerinden yeniden doğuşunun da simgesi olmuştur. Milletimizin bağımsızlık konusundaki azim ve kararlılığı sayesinde kazanılan Kurtuluş Savaşı, vatan, millet ve istiklal sevgisini milli irade kavramına dönüştüren onurlu bir mücadeledir. Bu onurlu mücadelenin sonucunda kurulan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'en büyük eserim' dediği Cumhuriyeti korumak ve ilelebet yaşatmak bizlerin yegane görevidir."

Tekbıyıkoğlu, İstiklal Harbi'ni çağın en kutlu zaferine taşıyan, Cumhuriyete ve şanlı bayrağa sonsuz bir hayat veren o ruh ve imanın bugün de dimdik ayakta olduğunu belirterek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitleri ve kahraman gazileri saygı, şükran ve rahmetle andığını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.